Sterke stijging in het aantal beschadigde tablets

Sterke stijging in het aantal beschadigde tablets

29-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Van alle tabletbezitters in Nederland geeft 16 procent aan in de afgelopen twee jaar te maken gehad te hebben met schade aan zijn of haar tablet, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

Steeds meer Nederlanders hebben een beschadigde tablet of hebben te maken gehad met schade aan hun tablet, blijkt uit nieuw onderzoek van Telecompaper in haar Consumer Panel. In april van dit jaar gaf 16 procent van alle Nederlandse tabletbezitters aan in de afgelopen twee jaar schade gehad te hebben aan de tablet of dit nog steeds te hebben. Vorig jaar juli lag dit percentage nog op 9 procent.

Terwijl het aantal beschadigde tablets sterk stijgt, neemt juist het aantal tablets wat gerepareerd wordt af. 70 procent van alle tabletbezitters gaf aan de beschadigde tablet aangeboden te hebben voor reparatie of gaf aan dit van plan te zijn. Vorig jaar juli lag dit percentage nog op 78 procent.

Volgens Telecompaper is de kans groot dat licht beschadigde tablets niet meer gerepareerd worden omdat deze bijvoorbeeld doorgegeven worden of als tweede tablet in gebruik blijven.

Bij tablets blijkt net als bij smartphones beeldschermschade het meeste voor te komen. In 43 procent van alle beschadigingen is er sprake van beeldschermschade. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de meting van vorig jaar juli toen nog 31 procent van alle beschadigde tablets beeldschermschade hadden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie