Horlogemerk Casio komt in 2016 met eerste smartwatch

Horlogemerk Casio komt in 2016 met eerste smartwatch

03-07-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het bekende horlogemerk Casio gaat volgend jaar haar eerste smartwatch op de markt brengen. Casio gaat haar smartwatch vooral richten op sport- en fitnesstracking.

Horlogemerk Casio heeft tegenover The Wall Street Journal bevestigd dat het bedrijf volgend jaar de markt voor smartwatches wil gaan betreden. In maart 2016 moet de eerste smartwatch van Casio in de winkels komen te liggen. Casio heeft een verkoopprijs van circa 375 euro voor ogen, zo heeft het bedrijf laten weten.

De smartwatch van Casio wordt - zoals veel smartwatches - gericht op sport- en fitnesstracking. Volgens Casio zal haar smartwatch zich echter op diverse punten kunnen onderscheiden. Omdat het horloge wordt gericht op sporters, wil Casio met een zo'n compact mogelijke vormgeving zorgen voor een hoog draagcomfort. Volgens Casio moet haar smartwatch aanvoelen als een normaal horloge echter dan met smartwatch-functionaliteiten.

Naast een hoog draagcomfort legt Casio ook de nadruk op gebruiksgemak. De smartwatch is volgens Casio zeer stevig en is snel en gemakkelijk om te doen.

Helaas voor Nederland en Europa geeft Casio op dit moment aan dat haar smartwatch volgend jaar waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten en Japan uitgebracht zal gaan worden. De smartwatch krijgt een verkoopprijs van circa 375 euro. Casio heeft nog geen beelden vrijgegeven van haar smartwatch.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie