Geruchten over Sony Xperia Z5 laaien op

Geruchten over Sony Xperia Z5 laaien op

06-07-2015  |  admin  |  Achtergrond , Toestellen


Het geruchtencircuit heeft haar pijlen op Sony gericht. In de tweede week van september staat namelijk de IFA in Berlijn op het programma, een plek waar Sony traditioneel nieuwe 'flagship-smartphones' introduceert. Met de IFA in het vooruitzicht komen de geruchten over een mogelijke Sony Xperia Z5 op stoom.

Als Sony vasthoudt aan haar traditie om op de IFA in Berlijn haar nieuwe flagship-smartphone te gaan presenteren, kan in de tweede week van september de introductie van een opvolger voor de huidige Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3+ verwacht worden. Hoe het toestel gaat heten is nog niet bekend, maar in het geruchtencircuit wordt de opvolger voor de Z3 en Z3+ voor het gemak al 'Sony Xperia Z5' genoemd.

Met nog iets meer dan twee maanden te gaan tot de IFA haar deuren opent, heeft het geruchtencircuit nu ook haar pijlen op Sony gericht. Volgens de jongste geruchten, de wereld in geholpen door de relatief onbekende website Technodify, wordt de Sony Xperia Z5 een waardige flagship-smartphone en opvolger voor de huidige Xperia Z3 en Z3+.

Volgens Technodify wordt de Sony Xperia Z5 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 processor, een nieuwe processor van Qualcomm die nog officieel gepresenteerd moet worden. Daarbij krijgt de smartphone volgens de website maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen, waarmee de Xperia Z5 een ongelofelijk krachtige smartphone belooft te worden.

Die rekenkracht is geen overbodige luxe aangezien de Xperia Z4 in staat zou zijn om in 4K / Ultra HD video opnames te kunnen maken. Hiervoor gaat Sony naar verluidt gebruik mkaen van weer een neiuwe Sony Exmor RS camerasensor gebaseerd op Sony's IMX230 CMOS sensor. De camera krijgt naar verluidt opnieuw een resolutie van 20,7-megapixel.

Een ander opvallend detail dat genoemd wordt is dat de Sony Xperia Z5 uitgerust zou gaan worden met een vingerafdrukscanner. Waar deze geplaatst gaat worden op het toestel is volstrekt onduidelijk, maar het lijkt erop dat ook Sony wil gaan aansluiten bij de mogelijkheid om mobiel te betalen met de Sony Xperia Z5.

Naast de Sony Xperia Z5 zou Sony ook in september willen gaan komen met een Sony Xperia Z5 Compact en een Sony Xperia Z5 Ultra. Meer informatie over de Sony Xperia Z5 is er op dit moment nog niet. Ook kan niet vastgesteld worden hoe betrouwbaar de nu 'uitgelekte' informatie is. In september zal moeten blijken of Sony inderdaad met een nieuw paradepaardje gaat komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie