Inschattingsfoutje van Samsung kost Samsung mogelijk omzet en winst

07-07-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung ziet haar omzet en winst voor het zevende kwartaal op rij teruglopen, terwijl de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge juist voor een ommekeer had moeten zorgen.

Samsung heeft naar verluidt door een flinke inschattingsfout afgelopen kwartaal opnieuw minder omzet en winst gedraaid. Daarmee dalen de omzet en winst voor het zevende kwartaal op rij. De omzet en winst hadden aanzienlijk hoger uit kunnen vallen indien Samsung de vraag naar de Samsung Galaxy S6 Edge beter had ingeschat, zo melden bronnen aan The Wall Street Journal.

Er zijn al langer aanwijzingen dat Samsung de vraag naar de Samsung Galaxy S6 Edge niet goed heeft ingeschat. Samsung ging er naar verluidt van uit dat voor ieder verkocht Samsung Galaxy S6 Edge toestel vier 'normale' Galaxy S6 toestellen verkocht zouden worden. In de praktijk is de vraag naar de Samsung Galaxy S6 Edge nagenoeg gelijk aan de vraag voor de normale Galaxy S6.

Doordat de productiecapaciteit voor de Samsung Galaxy S6 Edge aanzienlijk lager ligt dan de productiecapaciteit voor de normale Samsung Galaxy S6, heeft Samsung naar verluidt de vraag naar de Galaxy S6 Edge niet kunnen bijbenen. Hierdoor heeft Samsung potentieel veel omzet laten liggen, zo stellen bronnen tegenover The Wall Street Journal.

Samsung heeft vandaag haar voorlopige kwartaalcijfers bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de omzet en winst - ondanks de komst van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge - voor het zevende kwartaal op rij is gedaald. Samsung verwacht een omzet van omgerekend tussen de 37,7 en 39,2 miljard euro en een winst die omgerekend komt te liggen tussen de 5,4 en 5,7 miljard euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10