'12,9 inch grote iPad komt in november'

'12,9 inch grote iPad komt in november'

13-07-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het grotere formaat iPad, in het geruchtencircuit ondertussen al vaak aangeduidt met 'Apple iPad Pro', komt volgens bronnen in de productieketen van Apple in november op de markt.

De geruchten over het bestaan van de Apple iPad Pro, de veronderstelde grotere uitvoering van de bestaande Apple iPad, worden steeds concreter. Volgens bronnen in de productieketen van Apple heeft Apple de eerste orders geplaatst bij toeleveranciers om een groter formaat iPad te kunnen gaan produceren. Het zou onder andere gaan om grotere beeldschermen.

Al ruim twee jaar wordt geroddeld en gespeculeerd dat Apple naast de iPad Mini en de normale Apple iPad ook een groot formaat tablet op de markt zou willen brengen. De tablet zou ook meer als vervanging voor een computer kunnen dienen en Apple gaat het grotere formaat dan ook naar verluidt richten op de zakelijke markt (vandaar ook de verwachte naam 'iPad Pro').

Volgens bronnen in Apple's productieketen zouden de eerste orders erop wijzen dat Apple de productie van de iPad Pro eind september zou willen gaan opstarten. De tablet zou vervolgens medio november in de verkoop moeten gaan. Net als de meeste producten van Apple gaat het Chinese Foxcomm ook de Apple iPad Pro produceren.

Vooralsnog lijkt Apple nog geen grote hoeveelheden onderdelen besteld te hebben. Hoewel tablets erg populair zijn, gaan er aanzienlijk minder tablets over de toonbank dan smartphones. Tabletgebruikers vervangen hun tablet ook minder vaak dan een smartphone. Dit wordt ook toegeschreven aan het gegeven dat de ontwikkeling van tablets langzamer gaat dan de ontwikkeling van smartphones, waardoor er geen grote trigger is om een nieuwe tablet aan te schaffen.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie