Microsoft brengt eigen launcher-app uit voor Android

Microsoft brengt eigen launcher-app uit voor Android

27-07-2015  |  Erik Sloots  |  Diensten


Microsoft heeft onder de naam Arrow een eigen launcher-app voor Android uitgebracht. Deze app vervangt het standaard startscherm van een smartphone. De app is beschikbaar als bèta-versie.

De Arrow-launcher van Microsoft vervangt het standaard startscherm van een Android-telefoon. Ook andere partijen hebben launchers uitgebracht, zoals Google (de Google Now Launcher). In het geval van Microsoft voegt de launcher drie vaste schermen toe: People, Apps en Notes & Reminders.

Op de People-pagina zijn contactpersonen te vinden, zowel de personen die in je bel- als in de e-maillijst staan. Via Notes & Reminders kun je gemakkelijk notificaties en herinneringen aanmaken. De meest uitgebreide toevoeging is het Apps-scherm, waar zowel apps staan die je het meest gebruikt, als apps die onlangs geïnstalleerd zijn.

Microsoft lijkt zich steeds meer vertrouwd te voelen met het Android-besturingssysteem. Zo werd vorige maand al bekend dat spraakassistent Cortana beschikbaar komt voor Android. Ook heeft Microsoft zijn Office-apps uitgebracht voor het besturingssysteem.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie