Samsung brengt Samsung Pay naar Europa

Samsung brengt Samsung Pay naar Europa

31-07-2015  |  Erik Sloots  |  Diensten


Tijdens de afgelopen editie van Mobile World Congress kondigde Samsung zijn eigen mobiele betaaldienst Samsung Pay aan. Het bedrijf maakt nu bekend dat Samsung Pay ook beschikbaar zal komen in Europa samen met partner Mastercard.

Samsung Pay werd tijdens Mobile World Congress aangekondigd bij de onthulling van de Galaxy S6-smartphone. Deze mobiele betaaldienst werkt dan ook in combinatie met een Galaxy –toestel van Samsung. De NFC-chip in mobiele telefoons maakt het mogelijk om met deze dienst contactloos te betalen.

Samsung zet Samsung Pay op in samenwerking met MasterCard. Beide bedrijven kondigen nu aan de dat de mobiele betaaldienst ook naar Europa komt. Een precieze beschikbaarheidsdatum wordt echter niet gegeven, Samsung is momenteel nog in onderhandeling met banken en partners in Europa. Samsung en MasterCard willen deze zomer Pay uitrollen in de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Samsung Pay werkt net zoals een nieuwe generatie contactloze pinpas op het EMV systeem. Deze technologie wordt ook door Visa geleverd en Samsung zal dan ook met Visa samenwerken om betalingen aan te bieden.

Eerder maakte Samsung bekend dat het 15 tot 20 procent van de gebruikers van een Galaxy-toestel wil overhalen om van Samsung Pay gebruik te maken. De vraag is of dat gaat lukken, omdat Google met Android Pay een concurrerende mobiele betaaldienst ontwikkelt. Apple werkt onder de naam Apple Pay ook aan een eigen dienst.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie