'Apple werkt aan eigen MVNO'

'Apple werkt aan eigen MVNO'

04-08-2015  |  Maarten van Vliet  |  Connectiviteit


Een mobiel abonnement afsluiten bij Apple? Volgens insiders zou dit misschien over een paar jaar tot de mogelijkheden gaan behoren. Business Insider schrijft namelijk dat Apple hierover in gesprek is met Europese en Amerikaanse mobiele providers. Het is echter onzeker of Apple zijn plannen ook daadwerkelijk ten uitvoer gaat brengen..

Mocht Apple wél de ambitie hebben om als MVNO te gaan fungeren dan kunnen klanten hun mobiele data, telefoongesprekken en berichten direct bij Apple afrekenen en dus niet bij de eigen mobiele provider. De bedoeling is verder dat het via de constructie die Apple voor ogen heeft eenvoudig  word om te wisselen van provider om zodoende de beste dekking te kunnen garanderen. Daarbij wordt de vertrouwde sim-kaart dan overbodig.

Geruchten over een eigen MVNO van Apple gaan ver terug in de tijd. Volgens de Amerikaanse technologiewebsite TechCrunch diende Apple al in 2006 enkele patentaanvragen in waaruit zou blijken dat Apple voornemens is mobiele diensten te gaan aanbieden. 

Overigens kan het volgens experts nog wel zo'n vijf jaar duren voordat Apple alles up & running heeft. Rivaal Google startte in april van dit jaar in de Verenigde Staten (VS) met het aanbieden van eigen mobiele diensten onder de naam Project Fi. Deze diensten werken voorlopig niet alleen in de VS, maar ook alleen op de smartphone Nexus 6. 

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie