'Alle nieuwe iPads krijgen split-screen functie'

12-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe generatie Apple iPads die Apple naar alle waarschijnlijkheid in de komende maanden gaat presenteren, krijgen allemaal de beschikking over de aan iOS 9 toegevoegde split-screen functie.

Uit documenten die in het bezit zijn van de doorgaans goed geïnformeerde Apple fan-site 9to5mac blijkt dat alle nieuwe Apple iPads die dit jaar gepresenteerd gaan worden zullen beschikken over de split-screen functie die Apple in iOS 9 heeft toegevoegd.

Multitasking op een iPad Air 2 met iOS 9
Multitasking op een iPad Air 2 met iOS 9

Bij de presentatie van iOS 9, in juni van dit jaar, onthulde Apple al dat iOS 9 zou beschikken over een split-screen functie voor de huidige Apple iPad Air 2. Uit de documenten die in het bezit zijn van 9to5mac.com blijkt nu dat ook de 'huidige' Apple iPad Mini 3 na een update naar iOS 9 over een split-screen functie zal beschikken. Dit suggereert dat ook alle nieuwe Apple iPads die dit najaar verwacht worden over een split-screen functie zullen beschikken.

Een nieuwe functie in iOS 9 is de optie om twee apps naast elkaar op een iPad te openen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een video te kijken of een e-book te lezen en tegelijkertijd in het tweede venster een chat-applicatie te openen.

Apps kunnen ook over elkaar heen geopend worden. Op het grote basisscherm is dan bijvoorbeeld een chat-applicatie of Facebook geopend, waar overheen bijvoorbeeld in een kleiner venster een video geopend kan worden.

Tijdens de aankondiging van iOS 9 gaf Apple aan dat de split-screen functie enkel weggelegd was voor de Apple iPad Air 2. Daarmee ging iedereen er vanuit dat de iPad Mini 3 (en toekomstige iPad Mini's) de functie niet zouden krijgen. De documenten van 9to5mac laten echter zien dat de split-screen functie voor alle formaten iPads beschikbaar gaat komen.

Waarschijnlijk voegt Apple de split-screen functie toe aan de huidige iPad Mini 3 en de iPad Air 2 en krijgen de verwachte iPad Mini 4, iPad Air 3 en veronderstelde 12,9 inch grote iPad Pro de functie ook. Oudere generatie iPads krijgen de split-screen functie waarschijnlijk niet na een update naar iOS 9.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie