Mobiele divisie Motorola zet cijfers Lenovo onder druk

Mobiele divisie Motorola zet cijfers Lenovo onder druk

13-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het Chinese Lenovo, sinds 2014 ook eigenaar van de voormalige mobiele divisie van Motorola, heeft haar winst in het tweede kwartaal van dit jaar grotendeels zien verdampen door slechtere prestaties van haar mobiele divisie.

Het Chinese Lenovo, één van de grootste computer- en laptopfabrikanten ter wereld en daarnaast ook producent van smartphones onder zowel het Lenovo als het Motorola merk, heeft in het tweede kwartaal van 2015 nog maar omgerekend 95 miljoen euro winst weten te draaien. De winst van Lenovo is flink gedaald door toedoen van haar mobiele divisie.

In het tweede kwartaal van 2015 draaide de mobiele divisie van Lenovo, waar zowel Lenovo's eigen smartphones als het Motorola merk onder vallen, een verlies van omgerekend zo'n 263 miljoen euro. Volgens Lenovo is de verkoop van Motorola smartphones in het tweede kwartaal van 2015 met 31 procent gedaald.

Lenovo stelt dat de oorzaak van de sterke daling van smartphoneverkopen deels veroorzaakt is door de sterke concurrentie en deels doordat Lenovo de komst van nieuwe smartphones heeft moeten uitstellen. Waarom Lenovo nieuwe smartphones heeft moeten uitstellen maakt het bedrijf niet duidelijk.

Door de sterk verslechterde cijfers, heeft Lenovo gelijktijdig met de presentatie van haar kwartaalcijfers een reorganisatie aangekondigd. Daarbij zullen ongeveer 3.200 banen gaan verdwijnen op 'ondersteunende posities'. Het betreft hier ongeveer 10 procent van alle ondersteunende posities die zullen gaan verdwijnen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie