'Opvolger voor Qualcomm Snapdragon 810 processor komt pas volgend jaar'

'Opvolger voor Qualcomm Snapdragon 810 processor komt pas volgend jaar'

13-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


De Qualcomm Snapdragon 820 processor, waarvan verwacht werd dat deze mogelijk al dit najaar in de eerste smartphones gebruikt zou gaan worden, komt volgend jaar pas beschikbaar.

De Qualcomm Snapdragon 820 processor, waarover nu al enige tijd wordt gesproken, zal pas volgend jaar in de eerste smartphones terug te vinden zijn. Dat heeft Qualcomm bekend gemaakt. Tot op heden werd er nog vanuit gegaan dat de Qualcomm Snapdragon 820 processor dit najaar al in de eerste smartphones gebruikt zou gaan worden.

Het nieuws laat zien dat alle producten die dit najaar uitgebracht zullen gaan worden, zoals bijvoorbeeld opvolgers voor de Sony Xperia Z3 / Xperia Z3+, een 'ultra high-end' uitvoering van de LG G4, een volgend Nexus toestel en een nieuw paradepaardje van HTC als 'goedmakertje' voor de HTC One M9 in ieder geval niet voorzien zullen zijn van de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Al deze producten werden tot op heden in verband gebracht met de Snapdragon 820.

Gebruik in flagship-smartphones van 2016
Qualcomm geeft overigens wel aan dat de nieuwe Snapdagon 820 processor ruim op tijd klaar zal zijn om gebruikt te kunnen worden in de flagship-smartphones van 2016, zoals een opvolger voor de LG G4, HTC One M9, Sony Xperia Z3+ en mogelijk ook weer voor een Samsung Galaxy S6 opvolger.

Begin dit jaar heeft Samsung besloten haar Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge uit te rusten met haar eigen Exynos 7 processor. Deze presteert niet alleen beter dan de Qualcomm Snapdragon 810 processor, maar heeft ook geen last van warmteproblemen, zoals de eerste versies van de Snapdragon 810 processor wel hadden. Ondertussen heeft Qualcomm al een nieuwe (versie 2.1) uitvoering van de Snapdragon 810 processor uitgebracht waarin de warmteproblemen zijn opgelost. De vraag is echter of Samsung volgend jaar weer zal terugkeren bij Qualcomm om de Snapdragon 820 af te gaan nemen voor haar opvolgers voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Sneller en energiezuiniger
Naast de melding dat de Qualcomm Snapdragon 820 processor pas volgend jaar terug te vinden zal zijn in de eerste smartphones, heeft Qualcomm wel de eerste details over de processor onthuld. De grafische processor belooft tot 40 procent sneller te worden dan de GPU in de huidige Snapdragon 810, terwijl de GPU bij een vergelijkbare belasting 40 procent minder energie verbruikt.

4K smartphone- en tabletbeeldschermen
Daarnaast maakt de Qualcomm Snapdragon 820 processor de weg ook vrij voor de eerste smartphones en tablets met een Ultra HD (oftewel 4K) beeldschermen. Tot op heden kunnen processoren van Qualcomm beeldschermen aansturen met een maximale resolutie van 1440 x 2560 pixels, oftewel '2K' of 'QHD'.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie