Samsung presenteert Samsung Galaxy S6 Edge+

13-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al maanden werd erover geroddeld en gespeculeerd en vandaag is het dan zover: Samsung heeft zojuist in New York de Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Samsung Galaxy Note 5 gepresenteerd. In Nederland zal enkel de Samsung Galaxy S6 Edge+ uitgebracht gaan worden.

Samsung heeft zojuist officieel de ondertussen veel besproken Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Samsung Galaxy Note 5 gepresenteerd. Tijdens de presentatie heeft Samsung laten weten voor de Benelux een opmerkelijke keuze te gaan maken. De Samsung Galaxy Note 5 zal niet in de Benelux uitgebracht gaan worden maar de Samsung Galaxy S6 Edge+ wel.

Samsung Galaxy S6 Edge+
Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung acht de Samsung Galaxy S6 Edge+ vanwege haar bijzondere vormgeving en het feit dat het toestel geen S-Pen heeft geschikter voor de Nederlandse markt dan de Galaxy Note 5. Uit intern onderzoek bij Samsung is namelijk gebleken dat de S-Pen die Samsung al sinds haar eerste Galaxy Note toepast in de Galaxy Note familie door Europese gebruikers niet of nauwelijks wordt gebruikt. Voorts zijn de afzetmogelijkheden in het prijssegment waarin de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ zich bevinden in Nederland relatief klein, waardoor Samsung liever focust op één product.

Exact gelijk
Fans van de Samsung Galaxy Note serie hoeven echter niet teleurgesteld te zijn. De Samsung Galaxy S6 Edge+ is namelijk qua specificaties exact gelijk aan de vandaag eveneens in New York gepresenteerde Samsung Galaxy Note 5. Wat de Galaxy S6 Edge+ bijzonder maakt is natuurlijk haar gebogen beeldscherm, dat aan beide zijden van het toestel over de rand is gebogen. Daarmee heeft de Galaxy S6 Edge+ een even groot beeldscherm als de Galaxy Note 5, maar is het toestel wel wat slanker.

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is aan beide zijden van het toestel over de rand gebogen
Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is aan beide zijden van het toestel over de rand gebogen

Meer Edge-screen functionaliteit
Naast positieve reacties heeft Samsung de afgelopen tijd ook wat kritiek gekregen op de beperkte functionaliteit en toegevoegde waarde van het Edge-screen in de normale Galaxy S6 Edge. Samsung heeft deze kritiek ter harte genomen en heeft ervoor gezorgd dat de S6 Edge+ wat meer 'Edge functionaliteit' heeft. Naast favoriete contactpersonen kunnen nu ook snelkoppelingen naar favoriete en meest gebruikte apps in het Edge-screen geplaatst worden.

Verbeterd
De Samsung Galaxy S6 Edge+ kan ook gezien worden als een 'upgrade' voor de Samsung Galaxy S6 Edge die in maart van dit jaar werd gepresenteerd. Het toestel heeft een groter beeldscherm van 5,7 inch in diameter maar kent dezelfde (hoge) QHD beeldschermresolutie. Uiteraard gebruikt Samsung haar befaamde Super AMOLED beeldschermtechnologie.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een uni-body behuizing van metaal en glas
De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een uni-body behuizing van metaal en glas

Design
De Samsung Galaxy S6 Edge+ kent een metalen uni-body behuizing met een achterzijde van glas. De rondingen en kleurstelling geven het toestel een chique en luxe uitstraling. In Nederland zal Samsung een Gold Platinum en Black Sapphire uitvoering van de Galaxy S6 Edge+ gaan voeren.

Minimale hardware-verschillen
Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn slechts kleine verschillen te vinden ten opzichte van de 'normale' Galaxy S6 Edge. Natuurlijk is de accu wat groter doordat de smartphone zelf ook groter van formaat is. In de Galaxy S6 Edge+ heeft Samsung een accu met een capaciteit van 3.000 mAh weten te huisvesten.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ wordt aangedreven door exact dezelfde processor als de Samsung Galaxy S6 Edge, te weten de Samsung Exynos 7 processor. Dit is een 64-bit octa-core processor bestaande uit een 2,1 GHz quad-core en een 1,5 GHz quad-core processor. Qua werkgeheugen is wel een verschilletje zichtbaar, de S6 Edge+ heeft namelijk maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen in plaats van de 3 gigabyte die in de normale S6 Edge is gebruikt.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een superieure 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie
De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een superieure 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie

Superieure 16-megapixelcamera
Hoewel Samsung hier ogenschijnlijk minder op focust dan andere merken, staan de top-smartphones van Samsung al jaar en dag bekend om hun extreem goede camera's. Om die reden heeft Samsung de Galaxy S6 Edge+ ook uitgerust met dezelfde 16-megapixelcamera die ook in de normale Galaxy S6 Edge wordt gebruikt. Deze camera staat momenteel bekend als één van de beste smartphone-camera's, mede doordat de camera beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS).

Naast de camera is een krachtige LED flitser geplaatst. Verder is in hetzelfde venster als de LED flitser ook de hartslagsensor verwerkt, die in staat is om de hartslag van de gebruiker van het toestel te meten.

Aan de voorzijde van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is dezelfde 5-megapixel frontcamera te vinden als ook is gebruikt in de normale Galaxy S6 Edge. Verschil is echter dat Samsung in de software een hoop functionaliteit heeft toegevoegd. Zo beschikt de software van de S6 Edge+ over een functie waarmee digitale beeldstabilisatie toegepast kan worden op de front-camera.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een snelle vingerafdrukscanner
De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een snelle vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanner
Wat ook niet ontbreekt in de Samsung Galaxy S6 Edge+ is een vingerafdrukscanner. Deze is wederom in de home-toets van het toestel weggewerkt. Nieuwe software maakt de vingerafdrukscanner snel en nauwkeurig. Een vinger hoeft maar kort op de home-toets gelegd te worden om de vingerafdruk te kunnen lezen.

Prijs en beschikbaarheid
Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S6 Edge+ al vanaf 4 september in Nederland verkrijgbaar zal zijn in de kleuren 'Gold Platinum' en 'Black Sapphire'. Het toestel wordt in Nederland uitgebracht in een 32 gigabyte uitvoering en gaat 799 euro kosten. Net als bij de normale Galaxy S6 Edge is de interne opslagcapaciteit niet uitbreidbaar met geheugenkaarten en is ook de accu niet verwisselbaar vanwege het uni-body design.

Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy S6 Edge+ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie