Samsung geeft sneak-preview van haar ronde smartwatch

14-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S6 Edge+ en Samsung Galaxy Note 5, gisteren in New York, heeft Samsung ook een sneak-preview gegeven van haar nieuwe Gear S2 smartwatch, de eerste ronde smartwatch van Samsung.

Al geruime tijd is bekend dat Samsung onder de codenaam 'project Orbis' werkt aan een ronde smartwatch. Deze 'Samsung Gear S2', zoals de smartwatch waarschijnlijk uiteindelijk gaat heten, zal begin september op de IFA in Berlijn officieel gepresenteerd gaan worden.

Samsung geeft sneak-preview van Samsung Gear S2
Samsung geeft sneak-preview van Samsung Gear S2

Samsung zelf maakt er geen geheim van dat het bedrijf werkt aan de Gear S2. Gisteren heeft Samsung tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Samsung Galaxy Note 5 in New York dan ook een sneak-preview gegeven van de aankomende smartwatch. De smartwatch is ook te zien in onderstaande video die Samsung heeft gepubliceerd.

Naast afbeeldingen van de smartwatch heeft Samsung ook drie zogenaamde 'watch faces', oftewel de digitale wijzerplaten, van de Samsung Gear S2 laten zien. Voorts toonde Samsung in de presentatie al een deel van de interface van de Samsung Gear S2, die - uiteraard - enigszins doet denken aan de interface van de Apple Watch.

Samsung laat diverse watch-faces en interface Samsung Gear S2 zien
Samsung laat diverse watch-faces en interface Samsung Gear S2 zien

De Samsung Gear S2 wordt op 3 september in Berlijn officieel gepresenteerd. De smartwatch zal - net als de meeste wearables van Samsung - draaien op Samsung's eigen Tizen besturingssysteem. Samsung probeert ogenschijnlijk het gebruik van Android Wear zo veel mogelijk te voorkomen om Google te beletten ook in de wearable-markt een te dominante positie te verwerven.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10