Samsung Pay op 20 augustus van start in Zuid Korea

Samsung Pay op 20 augustus van start in Zuid Korea

14-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung gaat vanaf 20 augustus haar mobiele betaaldienst Samsung Pay beschikbaar stellen voor Zuid Koreanen, gevolgd door de Verenigde Staten eind augustus.

Samsung Pay, de mobiele betaaldienst van Samsung die het bedrijf gelijktijdig met de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge heeft gepresenteerd, zal vanaf 20 augustus beschikbaar zijn in Zuid Korea. Dat heeft Samsung bekend gemaakt. Op 28 augustus zal Samsung Pay ook in de Verenigde Staten beschikbaar komen.

Het is de bedoeling dat Samsung Pay uiteindelijk wereldwijd beschikbaar komt. Samsung plant al een introductie van Samsung Pay in Europa. Spanje en Groot Brittannië zullen de eerste landen zijn waar Samsung Pay beschikbaar zal komen.

Net als Apple heeft ook Samsung een methode ontwikkeld waarbij de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gebruikt kunnen worden om betalingen te verrichten in winkels via betaalterminals. Daarbij kan de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gebruikt worden in plaats van een pinpas of creditcard.

Samsung gebruikt in de Galaxy S6 de innovatieve mobiele betaalmethode van de start-up 'LoopPay', die Samsung kort voor de introductie van de Galaxy S6 heeft ingelijfd. Mobiele betalingen kunnen verricht worden middels een scan van de vingerafdruk.

Looppay heeft een betaaldienst ontwikkeld die werkt met nagenoeg elke betaalterminal die er momenteel is. Anders dan voor Apple Pay hoeven voor het gebruik van de betaaldienst van Looppay de betaalterminals in winkels niet aangepast of vervangen te worden. Daarmee werkt Looppay - in tegenstelling tot Apple Pay - met nagenoeg elke betaalterminal ter wereld. Samsung Pay is gebaseerd op de technologie van Looppay.

Anders dan Apple Pay werkt Samsung Pay niet alleen via een NFC chip. Net als een magneetstrip op een bankpas of creditcard kan Samsung Pay vanuit de Galaxy S6 een magnetisch signaal uitzenden naar een betaalterminal. Samsung Pay werkt net zoals een nieuwe generatie contactloze pinpas op het EMV systeem. Daardoor is het mogelijk om contactloos te betalen via elke pin-terminal zonder dat deze aangepast hoeft te worden. Overigens kan met de Galaxy S6 ook 'contactloos' via NFC betaald worden.

Om gebruik te kunnen maken van Samsung Pay kunnen onder andere bankpassen, creditcards, spaarkaarten, loyaliteitskaarten en identiteitsbewijzen in de beveiligde Samsung Pay-app geladen worden. Daarna zijn deze kaarten niet meer fysiek nodig om betalingen te kunnen verrichten of deel te kunnen nemen aan spaar- of loyaliteitsprogramma's.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie