FON komt met abonnement voor wereldwijde Wi-Fi netwerk

FON komt met abonnement voor wereldwijde Wi-Fi netwerk

17-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


FON gaat haar wereldwijde netwerk aan Wi-Fi hotspots ook openstellen voor niet-FON klanten. Voor 4,99 euro per maand kunnen gebruikers van de FON app wereldwijd onbeperkt gebruik maken van de Wi-FI hotspots van FON.

Met de hulp van zowel consumenten als telecomproviders is FON er in de afgelopen jaren in geslaagd een wereldwijd netwerk van Wi-Fi hotspots op te bouwen. Wereldwijd telt FON ondertussen meer dan 17 miljoen Wi-Fi hotspots die werken op een vergelijkbare manier als de Wi-Fi Spots van Ziggo.

Tot op heden waren Wi-Fi hotspots van FON vooral bedoeld voor gebruikers van FON zelf. Iedereen met een FON router die ook een openbare FON Wi-Fi hotspot aanbiedt, mag wereldwijd gebruik maken van andere Wi-Fi hotspots van FON. Andere gebruikers kunnen tot op heden alleen tegen betaling gebruik maken van het Wi-Fi netwerk van FON.

Om het gebruik van het wereldwijde Wi-Fi netwerk van FON makkelijker te maken, heeft FON een app uitgebracht waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen achterhalen waar Wi-Fi hotspots van FON zijn. Via de app kunnen gebruikers ook eenvoudig gebruik maken van deze Wi-Fi hotspots. Voor gebruikers die zelf geen FON Wi-Fi hotspot delen, kost het gebruik van het wereldwijde Wi-Fi hotspot netwerk van FON via de app 4,99 euro per maand, waarbij gebruikers de eerste week gratis mogen 'testen'.

De FON app is beschikbaar voor Android en het iOS besturingssysteem van Apple
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie