'Beeldscherm Apple iPad Pro te groot voor Force Touch technologie'

'Beeldscherm Apple iPad Pro te groot voor Force Touch technologie'

20-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De verwachte 12,9 inch Apple iPad Pro krijgt naar alle waarschijnlijkheid geen Foce Touchscreen. Dat stelt de befaamde analist Ming Chi-Kou die eerder ook heeft bewezen over juiste informatie over nieuwe Apple producten te beschikken.

Volgens de vooraanstaande analist Ming Chi-Kou van KGI Securities, krijgt de verwachte Apple iPad Pro geen zogenaamd 'Force Touchscreen'. Het gebruik van dit type touchscreen werd verwacht in alle aankomende iPhones en iPads. Volgens Ming Chi-Kou is het 12,9 inch grote beeldscherm van de iPad Pro te groot om de Force Touch technologie in toe te passen. Dit zou zowel praktische als technische problemen opleveren.

Apple gaat naar verwachting in haar komende generatie Apple iPhones en mogelijk ook in kleinere formaten Apple iPads een Force Touchscreen toepassen. Dit type touchscreen is in staat om naast aanraking ook te registreren hoe hard op het beeldscherm geduwd wordt, wat de weg vrij maakt voor nieuwe manieren van besturing en bediening.

In plaats van het Force Touchscreen gaat Apple bij de Apple iPad Pro een 'Force Touch stylus' meeleveren. Deze stylus staat in verbinding met de iPad en kan registreren hoe hard of hoe zacht met de stylus op het beeldscherm van de iPad wordt gedrukt. Daarmee neemt de stylus de 'Force Touch functionaliteit' over van het beeldscherm.

Apple gaat de mogelijkheden van het Force touchscreen vooral benutten om de bediening van iOS sneller te maken en gebruiker de mogelijkheid te geven om stappen over te slaan. Als voorbeeld wordt de optie genoemd om in Apple Maps middels een hardere duw op het touchscreen een locatie aan te geven waar direct naar genavigeerd moet worden. Voorheen moest een locatie aangetikt worden, waarna via een dialoogvenster aangegeven kon worden dat naar deze locatie genavigeerd moest gaan worden. 

Een andere optie die genoemd wordt is dat gebruikers harder kunnen drukken op app-iconen op het home-screen, waarna een dialoogvenster zichtbaar wordt waarmee zij direct naar bepaalde functies binnen de app kunnen navigeren zonder de app te openen. Als voorbeeld wordt de bel-applicatie genoemd waarbij gebruikers na een 'deep press' direct door kunnen navigeren naar de visual-voicemail omgeving.

Volgens Ming-Chi Kou gaat de nieuwe Apple iPad Pro pas in september in productie. Dat maakt de kans nihil dat Apple op 9 september, de dag waarop Apple naar alle waarschijnlijkheid haar nieuwe Apple iPhones gaat presenteren, ook haar nieuwe iPads zal introduceren.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10