Sony onthult Smartband 2 voor uitgebreide 'lifelogging'

20-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf vanaf medio september een nieuwe SmartBand op de markt gaat brengen. Met de wearable kunnen alle dagelijkse activiteiten geregistreerd worden.

Sony heeft vandaag de SmartBand 2 gepresenteerd, onmiskenbaar opvolger voor de begin 2014 gepresenteerde SmartBand van het bedrijf. De Smartband 2 houdt, net als haar voorganger, alles bij wat je in het dagelijks leven doet om het vervolgens in beeld te brengen in de overzichtelijke Lifelog applicatie. De SmartBand 2 heeft nu ook een hartsalgsensor tot haar beschikking en is daarmee in staat nog gedetailleerder bij te houden wat iemand op een dag doet.

Sony SmartBand 2
Sony SmartBand 2

De SmartBand 2 traceert automatisch activiteiten als wandelen, hardlopen en andere sporten terwijl de wearable tijdens elke activiteit de hartslag weergeeft. De Lifelog app van Sony helpt daarnaast vorderingen bij te houden door middel van vergelijkingen en motiverende geheugensteuntjes gebaseerd op eerdere activiteiten.

Door de SmartBand 2 dag en nacht te dragen, komen de functionaliteiten van de slimme polsband extra goed tot hun recht. Zo kan de SmartBand 2 zelfs registreren wat de kwaliteit van de nachtrust is, hoe lang je in elke slaapfase zit en hoe vaak alle slaapcycli doorlopen worden.

De SmartBand 2 kan ook werken als wekker. Een subtiele trilfunctie wekt je rond het moment dat je wakker wil worden, waarbij de SmartBand 2 kiest voor het moment dat je in de lichtste slaapfase zit. Op die manier wordt je opgewekt en fris wakker.

Om alles te kunnen registreren, staat de Sony SmartBand 2 middels een bluetooth verbinding in contact met een smartphone. Zowel de sensoren in de SmartBand 2 als sensoren en GPS ontvangers in de smartphone worden gelijktijdig gebruikt om de dagelijkse bezigheden te registreren en in kaart te brengen. Doordat de SmartBand 2 over NFC beschikt, kan een verbinding tussen de SmartBand 2 en de smartphone eenvoudig tot stand gebracht worden door met de telefoon de SmartBand 2 aan te tikken.

De SmartBand 2 waarschuwt ook voor binnenkomende telefoontjes, berichten, e-mail en notificaties midels een subtiel trilalarm en pulserende RGB ledjes. Ook kan met de SmartBand 2 de muziekspeler op een smartphone of eent ablet bediend worden. Middels een klein tikje op de SmartBand 2 kan het afspelen van een nummer bijvoorbeeld gepauzeerd worden.

De Sony SmartBand 2 komt uiteindelijk in vier kleuren op de markt
De Sony SmartBand 2 komt uiteindelijk in vier kleuren op de markt

De SmartBand 2 is vanaf september verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Vlak na de introductie volgen nog de kleuren roze en indigo. Ook kan de core van de SmartBand 2 met de bandjes van de eerste SmartBand gedragen worden. De SmartBand 2 werkt in combinatie met alle Android smartphones die draaien op Android 4.4 Kitkat of hoger en kan ook gebruikt worden met de Apple iPhone of iPad (iOS 8.2 of hoger is vereist).
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10