Apple zet terugroepactie op voor Apple iPhone 6 Plus

Apple zet terugroepactie op voor Apple iPhone 6 Plus

24-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple roept een niet nader bekend gemaakte hoeveelheid Apple iPhone 6 Plus toestellen terug vanwege een niet goed functionerend onderdeel in de iSight camera van het toestel.

Apple heeft een terugroepactie opgezet voor een niet nader genoemd aantal Apple iPhone 6 Plus toestellen. Volgens Apple bevat een 'klein deel' van de verkochte Apple iPhone 6 toestellen een defect in de iSight camera. Daardoor zou de camera wazige foto's maken.

Volgens Apple zitten tussen alle verkochte Apple iPhone 6 Plus toestellen die tussen september 2014 en januari 2015 over de toonbank zijn gegaan 'enkele' rotte appels. Gebruikers die een iPhone 6 Plus hebben met cameraproblemen, kunnen op de website van Apple hun serienummer invoeren om te controleren of hun toestel voor de terugroepactie van Apple in aanmerking komt.

Apple gaat getroffen toestellen gratis repareren. Voorwaarde is wel dat het toestel geen noemenswaardige andere schade heeft. Daarnaast stelt Apple ook de voorwaarde dat het toestel gerepareerd moet worden in het land van aanschaf. Om aan Europese richtlijnen te voldoen mag een toestel dat in een ander EU land is gekocht ook in eigen land gerepareerd worden, maar Europeanen die bijvoorbeeld hun toestel in de Verenigde Staten hebben gekocht, kunnen ook alleen maar in de Verenigde Staten aanspraak maken op de terugroepactie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie