Gerucht: Samsung Galaxy Note 5 komt wél naar Europa

24-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In tegenstelling tot voorgaande jaren gaat Samsung de Galaxy Note 5 dit jaar niet in Europa uitbrengen. Dat werd bekend tijdens de presentatie van de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+. Toch lijkt de kans op de komst van de Galaxy Note 5 nog niet helemaal verkeken te zijn.

Met grote verbazing is afgelopen weken gereageerd op het nieuws dat de Samsung de Galaxy Note 5 niet in Europa gaat uitbrengen. In plaats daarvan brengt Samsung enkel de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Europa op de markt. Reden om de Galaxy Note 5 niet in Europa te verkopen zou volgens Samsung zijn dat het segment waarin beide toestellen vallen in Europa 'te klein' is en Europeanen geen gebruik maken van de S-Pen stylus, zou zou uit onderzoek van Samsung gebleken zijn.

Samsung Galaxy S6 Edge+
In plaats van de Samsung Galaxy Note 5 brengt Samsung de Galaxy S6 Edge+ uit in Europa

Boze tongen beweren dat Samsung slechts 'doet alsof' ze de Galaxy Note 5 niet in Europa gaat uitbrengen. Het zou een marketingstunt zijn om de populariteit van het toestel aan te wakkeren.

Samsung zelf gaf bij de presentatie van de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ aan dat de Galaxy Note 5 'dit jaar' niet in Europa uitgebracht gaat worden. Dat laat natuurlijk de weg vrij voor een introductie van het toestel in 2016.

Wat het verhaal nu extra opmerkelijk maakt is dat bij Bluetooth SIG, een keuringsinstantie die zich bezig houdt met het certificeren van bluetooth apparaten, een document is opgedoken waarin Europese varianten van de Samsung Galaxy Note 5 worden genoemd.

Het typenummer van Europese smartphones van Samsung krijgt meestal de toevoeging 'F'. Het typenummer van de Samsung Galaxy Note 5 is 'SM-N920'. Bij Bluetooth SIG komt in documenten het typenummer 'SM-N920F' voor, wat wijst op een uitvoering van de Samsung Galaxy Note 5 voor Europa.

Maar niet alleen blij Bluetooth SIG blijkt een Europese variant van de Galaxy Note 5 genoemd te worden. Ook in Indiase importdocumenten voor de Indiase keuringsinstanties wordt melding gemaakt van dit typenummer.

Een derde bewijs leveren diverse Koreaanse media. Deze melden dat de Samsung Galaxy Note 5 op 28 augustus in Europa uitgebracht zou gaan worden.

De combinatie van bewijsstukken en nieuwsberichten maken de verwarring er niet minder op. Grootste vraag is nu of Samsung inderdaad de Galaxy Note 5 niet in Europa gaat uitbrengen, zoals het bedrijf eerder liet weten, of dat het één grote marketingstunt is geweest...

Via: GSM Arena


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie