Bronnen bevestigen 'sterk verbeterde' 12-megapixelcamera in volgende Apple iPhones

Bronnen bevestigen 'sterk verbeterde' 12-megapixelcamera in volgende Apple iPhones

24-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


De volgende generatie Apple iPhones, die waarschijnlijk in de eerste helft van september gepresenteerd gaan worden, gaan een flinke sprong maken qua cameraresolutie- en kwaliteit, melden bronnen die betrokken zijn bij de productie van de cameramodules.

Al maanden is het een openbaar geheim dat de volgende generatie Apple iPhones uitgerust gaan worden met een 12-megapixelcamera. Voor het eerst zijn nu ook inhoudelijke details over de gebruikte cameramodules naar buiten gekomen.

Een bron binnen de productieketen van Apple meldt aan Business Insider dat de verwachte Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus, de opvolgers voor de huidige Apple iPhone 6 en Apple iPhone 6 Plus, op cameragebied de grootste sprong van de afgelopen jaren vooruit gaan maken. 

De cameraresolutie van de camera in de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus is met 12-megapixel niet alleen hoger, de kwaliteit van de camera zou ook aanzienlijk beter zijn. Dit wordt enerzijds gerealiseerd door een grotere camerasensor, waardoor de camera in staat is meer licht te 'vangen'.

Voorts meldt de bron dat de camera van de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus voorzien gaan worden van zogenaamde 'vijf-elementen' lenzen. De huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben ook al een vijf-elementen lens, wat aangeeft dat er feitelijk vijf lenzen in één lens zijn gestopt.

Apple heeft volgens de bron zelfs een zes-elementen lens in ontwikkeling. Deze zou in staat zijn nog meer licht op de camerasensor af te leveren, wat weer resulteert in helderdere en scherpere foto's. De zes-elementen lens wordt overigens pas op zijn vroegst in de iPhone modellen van 2016 verwacht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10