KPN heeft 4G+ in kwart van haar 4G netwerk geactiveerd

KPN heeft 4G+ in kwart van haar 4G netwerk geactiveerd

26-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


KPN heeft op een kwart van haar 4G antennes ondertussen 4G+ geactiveerd. Rondom deze antennes kunnen klanten downloadsnelheden tot 225 Mbps behalen.

KPN heeft naar eigen zeggen al op een kwart van al haar 4G antennes in Nederland 'LTE-advanced' oftewel 4G+ geactiveerd. Dat stelt KPN in reactie op vragen van Telecompaper naar aanleiding van de publicatie van het P3 connect Mobile Benchmark rapport.

Net als Vodafone 'stapelt' ook KPN frequenties in de 800 en 1800 MHz band om snellere 4G verbindingen mogelijk te maken, een techniek die ook wel bekend staat als 'carrier aggregatie'. Door de bandbreedte op twee frequenties te benutten, ontstaat meer ruimte om data te kunnen versturen en ontvangen, wat resulteert in hogere downloadsnelheden. KPN ondersteunt momenteel 4G verbindingen met downloadsnelheden tot maximaal 225 Mbps.

KPN heeft 4G+- ondertussen uitgerold naar onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Maar ook in een aantal middelgrote steden en ook op bijvoorbeeld Texel en Terschelling is 4G+ beschikbaar in het KPN netwerk. Ook voor de komende tijd staat verdere uitrol van 4G+ in het KPN netwerk op de planning.

In Nederland bieden op dit moment KPN en Vodafone al 4G+ op hun netwerken. Om de maximale downloadsnelheden van 4G+ te kunnen ervaren is een 4G+ geschikte 'LTE Cat.6' smartphone nodig. Momenteel zijn er nog slechts een hand vol van deze toestellen beschikbaar, al zal het aantal in de komende maanden sterk toenemen.

T-Mobile maakte eerder deze week bekend dat de provider vanaf november een pilot gaat houden met 4G+. Naar aanleiding van deze pilot wordt bepaald hoe en waar 4G+ uitgerold gaat worden in het 4G netwerk van T-Mobile.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10