Lenovo gaat volledig inzetten op Motorola

Lenovo gaat volledig inzetten op Motorola

27-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nadat Motorola vorig jaar plotseling door Lenovo van Google werd overgenomen, exploiteert Lenovo momenteel twee smartphonemerken. Bronnen melden dat Lenovo haar eigen merknaam aan de kant gaat zetten voor smartphones en zich volledig gaat storten op het Motorola-merk.

Begin vorig jaar heeft het Chinese Lenovo onverwacht de smartphone divisie van Motorola overgenomen van Google. Na iets meer dan twee en een half jaar onder de vleugels van Google geöpereerd te hebben, heeft Google nog diverse onderdelen en het voleldige patentportfolio van Motorola behouden en de rest voor 2,91 miljard dollar verkocht aan Lenovo. Google kocht in augustus 2011 Motorola Mobility voor een bedrag van 12,5 miljard dollar, waarbij het Google vooral ging om het patent portfolio van Motorola.

Het Motorola-merk geniet nog steeds veel bekendheid en wekt vertrouwen bij vooral westerse consumenten. Motorola heeft de afgelopen drie jaar ook een behoorlijk goed portfolio smartphones met uitgebreide maar scherp geprijsde smartphones met succesnumers als bijvoorbeeld de Motorola Moto E, Motorola Moto G en de Motorola Moto X.

Onder de vlag van Lenovo heeft Motorola sinds de overname begin 2014 nog altijd als zelfstandig merk geopereerd. Lenovo verkoopt momenteel ook nog steeds onder eigen merknaam smartphones, die voornamelijk gericht zijn op de Aziatische markt.

Aangezien de toestelverkopen van Lenovo en Motorola gecombineerd sterk zijn gedaald de afgelopen tijd, gaat Lenovo naar verluidt volledig focussen op het Motorola merk. Lenovo gaat daarbij stoppen met het uitbrengen van smartphones onder haar eigen merknaam en zal in de toekomst dus enkel nog smartphones uitbrengen onder het Motorola-merk zo melden Chinese bronnen rondom het bedrijf.

Door deze verandering van strategie, gaat ook Lenovo, in navolging van onder andere Samsung, Sony en HTC, haar smartphone portfolio verkleinen en 'intensiveren'. Daarmee wordt vooal bedoeld dat de smartphones van Lenovo zullen verdwijnen en Lenovo volledig gaat focussen op het sterke smartphone portfolio van Motorola.

Het smartphone portfolio van Motorola is heel helde ren compact en bestaat grofweg uit drie smartphones waarmee Motorola ieder segment in de markt weet te bedienen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10