Honor kondigt nog naamloze smartwatch aan

28-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei dochtermerk Honor heeft gelijktijdig met de Europese introductie van de Honor 7 ook een smartwatch aangekondigd. De uiteindelijke naam van de smartwatch zal middels een wedstrijd worden bepaald.

Honor heeft tijdens de Europese introductie van de Honor 7 ook een smartwatch aangekondigd. De smartwatch krijgt relatief vriendelijk prijskaartje van 79 euro en is in staat om onder andere notificaties die de smartphone afgeeft weer te geven.

Honor introduceert eerste smartwatch
Honor introduceert eerste smartwatch

De smartwatch van Honor is verder vooral bedoeld als sport- en beweging tracker. Dankzij enkele ingebouwde sensoren is de smartwatch in staat te fungeren als stappenteller en kan berekenen hoeveel calorieën zijn verbruikt. Verder registreert de smartwatch het slaapritme op het moment dat het slimme horloge ook 's nachts gedragen wordt.

De smartwatch van Honor draait op een eigen besturingssysteem. Honor gebruikt dus niet het Android Wear besturingssysteem voor haar smartwatch. Daardoor is de Honor smartwatch wat beperkter in functionaliteit.

Wedstrijd

Er is nog geen Europese naam voor de smartwatch van Honor, die in China eerder al werd gepresenteerd als de 'Honor One'. Middels een wedstrijd kunnen 'fans' van Honor ideeën insturen voor een naam. De smartwatch krijgt uiteindelijk de beste ingestuurde naam. Degene die de winnende naam instuurt wint vervolgens alle smartphones die Honor tot aan 2020 uit zal brengen en krijgt een reis naar China aangeboden.

De nog naamloze smartwatch van Honor moet in het laatste kwartaal van dit jaar in Nederland in de winkels komen te liggen en zal beschikbaar komen in de kleuren zwart, wit en khaki. De smartwatch krijgt een prijskaartje van 79 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie