'Google komt op 29 september met nieuwe Nexus smartphones'

28-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Koreaanse media melden dat de nieuwe Nexus 5, die LG in ontwikkeling zou hebben, op 29 september door Google en LG worden gepresenteerd. Dit suggereert dat Google op 29 september ook de nieuwste Android versie, Android 6.0 Marshmallow, en de verwachte Nexus 6 van Huawei gaat introduceren.

Koreaanse media melden dat Google op 29 september de Nexus 5 2015 gaat presenteren. Al geruime tijd wordt over het toestel geroddeld en gespeculeerd en is duidelijk dat LG de producent van het toestel zal zijn. De informatie komt van een bron die twee jaar geleden ook al de juiste introductiedatum wist te melden van de vorige Nexus 5, die eveneens door LG werd ontwikkeld.

Waneer de informatie klopt, ligt het voor de hand dat op dezelfde dag ook de Nexus 6 2015 gepresenteerd gaat worden. Volgens de geruchten ontwikkelt en produceert Huawei de Nexus 6 2015.

Hoewel de datum tot op heden nog niet bekend was, is het geen grote verrassing meer dat er op korte termijn een introductie van Nexus smartphones aan zit te komen. Google onthulde in mei van dit jaar tijdens haar I/O Conference met Android M al een nieuwe Android versie. Android M was de tijdelijke werknaam voor de nieuwe versie van Android. Al tijdens de aankondiging van Android M in mei gaft Google aan dat de nieuwe Android versie in de nazomer beschikbaar zou gaan komen. Vorige week werd bekend dat de Android versie uiteindelijk gaat luisteren naar de naam- en versienummer 'Android 6.0 Marshmallow'.

Nexus 5 2015 by LG

Het geruchtencircuit is het er al weken over eens dat LG de ontwikkeling en productie van de Nexus 5 (2015) voor haar rekening neemt. Steevast wordt de Nexus 5 (2015) in verband gebracht met een 5,2 inch groot beeldscherm. De grootste vraag tot nu toe is echter welke processor LG in het toestel gaat gebruiken.

Benchmark toont opvallende details LG Nexus 5 2015
Benchmark toont opvallende details LG Nexus 5 2015

Op Weibo is eerder deze week een screenshot van een benchmark verschenen die laat zien dat de Nexus 5 (2015) draait op de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een zogenaamde 'hexa-core processor' bestaande uit een 1,4 GHz quad-core en een 1,8 GHz dual-core processor. Dit is dezelfde processor die LG ook gebruikt in haar LG G4. De benchmark laat zien dat LG de Nexus 5 2015 gaat voorzien van 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Tot zover zijn de specificaties nog in lijn met de verwachtingen. Eerder werd namelijk al bekend dat het uitgesloten zou zijn dat de nieuwe Nexus smartphones uitgerust zouden zijn met de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Qualcomm maakte namelijk onlangs bekend dat deze processor pas begin 2016 klaar is voor gebruik in smartphones.

Opvallend: 2K beeldscherm

Wat de geruchten echter geheel op zijn kop zet is de informatie over het beeldscherm van de Nexus 5 2015. De benchmark laat zien dat de Nexus 5 2015 van LG weliswaar een 5,2 inch groot beeldscherm gaat krijgen, maar meldt daarbij dat het beeldscherm een 2K (QHD) beeldschermresolutie gaat krijgen. Dit is aanzienlijk hoger dan verwacht en tot nu toe gesuggereerd. Tot op heden werd er vanuit gegaan dat de Nexus smartphone van LG een Full HD beeldscherm zou gaan krijgen.

Over de Nexus 5 2015 is de afgelopen tijd ook al uitgelekt dat het toestel waarschijnlijk een metalen behuizing gaat krijgen, anders dan de kunststof behuizing van de LG G4. Verder wordt het toestel wat dikker dan gebruikelijk met een dikte van 9,8 mm. De smartphone krijgt waarschijnlijk twee front-facing speakers, zoals HTC dit ook doet in haar HTC One M9. Verder zou aan de achterzijde van de smartphone een vingerafdrukscanner aanwezig zijn en zou de Nexus smartphone van LG voorzien zijn van het nieuwe type USB Type-c connector.

Nexus 6 by Huawei

Naast LG is ook Huawei naar verluidt bezig met de ontwikkeling en productie van een Nexus smartphone. Huawei zou de ontwikkeling en productie van de Nexus 6 2015 voor haar rekening nemen. Dit wordt een opvolger voor de Nexus 6 van Motorola van vorig jaar.

Oorspronkelijk werd gespeculeerd dat de Nexus 6 van Huawei uitgerust zou gaan worden met de Qualcomm Snapdragon 820 processor, iets dat niet mogelijk blijkt gezien de uitspraken van Qualcomm. Nu wordt verwacht dat Huawei de Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 processor gaat gebruiken, een nieuwere versie van de Snapdragon 810 zonder oververhittingsverschijnselen.

Qua specificaties lijkt de Nexus 6 2015 naar verluidt verder sterk op de Nexus 5 2015, met als grootste verschil dat de Nexus 6 een groter beeldschem van 5,7 inch gaat krijgen. Over het beeldscherm van de Nexus 6 wordt al langer gesteld dat deze een 2K / QHD beeldschermresolutie zou hebben.

De Nexus 6 2015 belooft wat dunner (rond de 8,5 mm) te worden dan de Nexus 5 2015, wat mede mogelijk gemaakt wordt door het grotere beeldscherm waardoor meer oppervlakte beschikbaar is voor chips en de accu. Net als de Nexus 5 smartphone van LG zou ook dit toestel aan de achterzijde een vingerafdrukscanner hebben, voorzien zijn van front-facing speakers en een USB Type-C connector.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie