Eerste renders van Sony Xperia Z5 duiken op

28-08-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op basis van recente geruchten wordt verwacht dat Sony volgende week tijdens de IFA in Berlijn met maar liefst drie smartphones gaat komen: de Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 en Sony Xperia Z5 Premium of Plus. Van het 'middelste' model, de Xperia Z5, zijn nu de eerste renders uitgelekt.

De doorgaans goed geïnformeerde website XperiaBlog heeft de hand weten te leggen op drie zogenaamde 'renders' waarop (delen van) de nieuwe Sony Xperia Z5 te zien zouden zijn. De Sony Xperia Z5 is vermoedelijk één van de drie toestellen die Sony volgende week in Berlijn gaat presenteren. Gisteren lekte al uit dat naast de Sony Xperia Z5 mogelijk ook een Sony Xperia Z5 Compact en een Sony Xperia Z5 Premium / Plus gepresenteerd gaat worden.

Veronderstelde render van de nieuwe Sony Xperia Z5
Veronderstelde render van de nieuwe Sony Xperia Z5

Volgens de tot nu toe uitgelekte informatie krijgt de Sony Xperia Z5 Compact een 4,6 inch groot beeldscherm met een 720p HD resolutie. De Sony Xperia Z5, waarvan nu bovenstaande renders zijn verschenen, zou een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm gaan krijgen. De absolute eye-catcher belooft echter de Sony Xperia Z5 Premium / Plus te gaan worden, een toestel dat naar verluidt een 5,7 inch beeldscherm heeft met een 4K beeldschermresolutie. Indien deze geruchten kloppen, pakt Sony volgende week de primeur 's werelds eerste smartphone met een 4K beeldscherm te presenteren.

De Sony Xperia Z5 krijgt naar verluidt een 23-megapixelcamera
De Sony Xperia Z5 krijgt naar verluidt een 23-megapixelcamera

Qua specificaties beloven de drie smartphones nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar te worden. Gesproken wordt over een 23-megapixelcamera en het gebruik van een Qualcomm 801, 808 of 810 processor. Of qua processor verschillen tussen de toestellen zal zitten is nog niet bekend.

Achterzijde van de Sony Xperia Z5
Achterzijde van de Sony Xperia Z5

Volgende week zal op de IFA moeten blijken wat er klopt van deze wilde geruchten. Vast staat in ieder geval dat wanneer Sony inderdaad met een toestel gaat komen met daarin een 4K beeldscherm, het bedrijf vriend en vijand zal verbazen en de wereldwijde primeur gaat pakken de eerste smartphone uit te brengen met een 4K / Ultra HD beeldscherm.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10