Samsung presenteert smartwatch Gear S2

Samsung presenteert smartwatch Gear S2

01-09-2015  |  Erik Sloots  |  Toestellen


Samsung heeft officieel de Gear S2 aangekondigd, een nieuwe smartwatch met een ronde kast en ingebouwde e-sim. Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel uitkomt en tegen welke prijs.

In tegenstelling tot eerdere smartwatches van Samsung beschikt de Gear S2 over een ronde kast. Het Super Amoled-scherm heeft een diameter van 1,2 inch en een resolutie van 360x360 pixels. De smartwatch draait op een dual core-processor van 1 GHz, heeft een werkgeheugen van 512 MB en een opslaggeheugen van 4GB.

De Gear S2 draait op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen en kan verbinding leggen via onder meer Bluetooth en NFC. Ook is het apparaat geschikt om draadloos op te laden. Bij een volle batterij moet deze smartwatch het volgens Samsung twee tot drie dagen vol houden.

Samsung brengt de Gear S2 uit in twee varianten, eentje met en eentje zonder 3G-ondersteuning. Om dit mogelijk te maken wordt geen traditionele simkaart gebruikt, maar een zogenoemde e-sim. Een e-sim is ingebouwd in een mobiel apparaat en maakt het mogelijk om van provider te wisselen, zonder de simkaart te vervangen. Het is niet duidelijk of deze versie van de Gear S2 ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie