Gigaset bestormt smartphonemarkt met ijzersterk portfolio smartphones

01-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  IFA 2015


Het Duitse Gigaset, in Europa vooral bekend als producent en leverancier van draadloze DECT telefoons voor vaste telefoonlijnen, heeft zojuist in Berlijn bekend gemaakt ook de smartphonemarkt te gaan bestormen. Hiervoor heeft Gigaset een letterlijk ijzersterk portfolio van drie smartphones klaar staan.

Gigaset heeft zojuist in Berlijn aangekondigd dit najaar de Europese smartphonemarkt te willen gaan bestormen met maar liefst drie high-end smartphones. Centraal in de drie toestellen van Gigaset staan design, superieure camera's, hoge kwaliteit audio, ongekend krachtige accu's en optimale beveiliging.

Gigaset ME Pro (links) naast de Gigaset ME (rechts)
Gigaset ME Pro (links) naast de Gigaset ME (rechts)

Opmerkelijke stap

Het is opmerkelijk dat Gigaset de Europese smartphonemarkt wil betreden, een markt die bekend staat als 'verzadigd' met erg veel concurrentie. Toch blaakt Gigaset van zelfvertrouwen en stelt dat de smartphonemarkt de grootste tak is in de consumenten elektronica.

Met de combinatie van het 'Duitse' merk Gigaset, dat zichzelf wil profileren met haar 'Duitse kwaliteit' en haar volledig in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde smartphones, betreedt Gigaset dit najaar naar eigen zeggen met veel vertrouwen en focus de Europese smartphonemarkt en ziet zichzelf ook niet zo snel meer verdwijnen.

Gigaset ME smartphones

Gigaset komt dit najaar met maar liefst drie Gigaset smartphones op de markt: de Gigaset ME Pure, de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro.

 

  Gigaset Me Pure Gigaset ME Gigaset ME Pro
  Gigaset ME Pure Gigaset ME Gigaset ME Pro
Beeldscherm: 5 inch 5 inch 5,5 inch
Resolutie: Full HD 1080 x 1920 Full HD 1080 x 1920 Full HD 1080 x 1920
Processor: Snapdragon 615 Snapdragon 810 Snapdragon 810
Type processor: 64-bit octa-core 64-bit octa-core 64-bit octa-core
Rekenkracht processor: 4x 1,7 GHz + 4x 1 GHz 4x 2,0 GHz + 4x 1,5 GHz 4x 2,0 GHz + 4x 1,5 GHz
Werkgeheugen: 2GB DDR3 3GB DDR4 3GB DDR4
Opslagcapaciteit: 16GB 32GB 32GB
Geheugenkaartslot: MicroSD tot 128GB MicroSD tot 128GB MicroSD tot 128GB
Netwerkondersteuning 2G / 3G / 4G 2G / 3G / 4G 2G / 3G / 4G
4G snelheid: LTE Cat.4 (150 Mbps) LTE Cat.6 (300 Mbps) LTE Cat.6 (300 Mbps)
Dual-sim: Ja Ja Ja
Camera: 13 megapixel 16 megapixel 20 megapixel
Optische beeldstabilisatie: Nee Ja Ja
Flitser: 1 LED Dual-color LED Dual-color LED
Front-camera: 8 megapixel 8 megapixel 8 megapixel
Accu: 3.320 mAh 3.000 mAh 4.000 mAh
Adviesprijs: 349 euro 469 euro 549 euro

 

Qua vormgeving zijn de drie smartphones van Gigaset ongeveer gelijk aan elkaar, al verschillen de Gigaset ME Pure en Gigaset ME aan de ene kant en de Gigaset ME Pro aan de andere kant wel van formaat. Ook heeft de Gigaset ME Pure een aluminium in plaats van een RVS behuizing die in de Gigaset ME en ME Pro zijn toegepast.

Het prijsverschil tussen de drie smartphones komt vooral tot uiting in de specificaties. De Gigaset ME Pure is het goedkoopste model omdat Gigaset een andere processor gebruikt dan in haar andere twee modellen. Ook is de Gigaset ME Pure uitgerust met iets minder werkgeheugen, en een andere camera.

High-end

Ondanks de onderlinge verschllen weet Gigaset behoorlijk te verbazen met haar smartphones. Vooral de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro kunnen moeiteloos meekomen met de high-end smartphones van Samsung, Sony, LG en HTC van dit moment.

Zo worden de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810 processor, de snelste processor van Qualcomm op dit moment. Voorts deze twee 'duurdere' toestellen beide uitgerust met een indrukwekkende 16- of 20-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie.

Gigaset wil ook dat haar smartphones uitblinken op het gebied van uithoudingsvermogen. De toestellen hebben dan ook stuk voor stuk een gigantische accucapaciteit gekregen varierend van 3.000 mAh in de 5 inch grote Gigaset ME tot maar liefst 4.000 mAh in de Gigaset ME Pro.

Beveiliging en veiligheid

Gigaset hecht ook veel waarde aan het beveiligen en veilig houden van haar producten, zo ook haar smartphones. Daarom zijn alle drie de Gigaset smartphones uitgerust met een vingerafdrukscanner zodat niemand ongeautoriseerd toegang kan krijgen tot de smartphone. Voorts zijn de toestellen standaard al uitgerust met anti-virus apps en apps waarmee de prestaties van de smartphones geoptimaliseerd kunnen worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Gigaset ME Pure, de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro komen ergens dit najaar in de winkels te liggen. Gigaset kan op dit momoment nog geen exacte datum of maand noemen. De Gigaset ME Pure wordt het goedkoopste model en krijgt een verkoopadviesprijs van 349 euro. De Gigaset ME gaat 469 euro kosten en het grote formaat Gigaset ME Pro gaat 549 euro kosten.

Meer informatie en specificaties

Meer informatie en alle specificaties van de Gigaset ME Pure, Gigaset ME en de Gigaset ME Pro zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Gigaset ME Pure overzichtspagina
Gigaset ME overzichtspagina
Gigaset ME Pro overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie