Nextbit onthult Robin - de smartphone die steeds beter en sneller wordt

02-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nextbit had begin augustus al aangekondigd dat het bedrijf met een smartphone zou gaan komen die gedurende haar leven 'steeds beter en sneller' zou gaan worden. Die smartphone is nu officieel gepresenteerd en luistert naar de naam 'Robin'.

Clouddienst Nextbit heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een opmerkelijke stap in de smartphonemarkt gaat zetten. Terwijl de concurrentie in de smartphonemarkt moordend is en slechts enkele bedrijven erin slagen iets te verdienen aan de verkoop van smartphones, denkt Nextbit het ei van Columbus gevonden te hebben. Het bedrijf heeft daarom haar eerste smartphone gepresenteerd: de Robin.

Nextbit Robin
Nextbit Robin

Nextbit is niet zomaar een bedrijf. Het bedrijf heeft Android veteranen Tom Moss en Mike Chan in dienst en heeft de voormalige designer van HTC, Scott Croyle, die onder andere de HTC One M8 heeft ontworpen, aan weten te trekken. Gezamelijk werkt het team aan een revolutionaire smartphone.

Normale smartphones worden trager

Het probleem met veel smartphones is dat toestellen na verloop van tijd slechter gaan presteren en trager worden. 'Robin' van Nextbit zou dit probleem niet hebben en door softwarematige verbeteringen gedurende haar leven eigenlijk alleen maar beter en sneller moeten worden.

De ervaringen die Nextbit heeft opgedaan met haar gelijknamige clouddienst waarmee gebruikers eenvoudig bestanden kunnen uitwisselen tussen Android toestellen worden gebruikt om de doelen te realiseren. Een cloud-omgeving is een belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe smartphone.

Cloud als basis

Om ervoor te zorgen dat smartphones niet vertragen in de loop van hun leven doordat steeds meer bestanden en data op het toestel komt te staan, gaat software op de 'Robin' automatisch bestanden en apps naar de cloud uploaden. Om zowel mobiel dataverkeer als stroom te besparen, doet 'Robin' dit standaard alleen wanneer het toestel aangesloten is op een oplader en verbonden is met een Wi-Fi netwerk.

De slimme software van Robin kijkt naar welke apps en bestanden al lange tijd niet zijn gebruikt. Deze worden vervolgens opgeslagen in de cloud en van de smartphone verwijderd. Overigens doet de smartphone 'net alsof' de bestanden er nog wel op staan. Zo blijven de icoontjes of thumbnails van naar de cloud verplaatste apps, bestanden en foto's wel gewoon op de smartphone staan alsof de app, het bestand of de foto nog gewoon op het toestel staat. Heeft de gebruiker de naar de cloud verplaatste app, bestand of foto nodig, dan wordt deze in een handomdraai terug naar de telefoon gehaald vanuit de cloud.

Krachtige hardware

De Robin van Nextbit is qua hardware overigens ook niet de eerste de beste smartphone. Het toestel is voorzien van een Full HD beeldscherm van 5,2 inch en wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, dezelfde processor die LG bijvoorbeeld ook in haar LG G4 gebruikt. De processor wordt ondersteund met 3 gigabyte werkgeheugen.

Robin beschikt over een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. Daarbij is Robin ook nog eens gekoppeld aan 100 GB opslagcapaciteit in de Nextbit Cloud, zodat foto's, bestanden en apps ook eenvoudig naar de cloud verplaatst kunnen woden.

Op cameragebied is de Robin uitgerust met een primaire camera van 13-megapixel met een dual-tone LED flitser. Aan de voorzijde is een 5-megapixelcamera geplaatst voor selfies en videogesprekken.

Dat de Robin is vormgegeven door een voormalig HTC'er, is duidelijk zichtbaar in de front-facing stereo speakers. Verder beschikt de Nextbit Robin over een vingerafdrukscanner en een krachtige 2.680 mAh accu.

De Nextbit Robin zal direct uit de doos gaan draaien op Android 6.0 Marshmallow en krijgt gedurende haar levenscyclus regelmatig updates om het toestel ook echt sneller te maken en te verbeteren. De Nextbit Robin is geheel vrij van zogenaamde 'Bloatware', overtollige apps die standaard meegeleverd worden maar veel smartphonegebruikers nooit gebruiken. Op het toestel draaien alleen de standaard Android en Googele apps alsmede de apps die nodig zijn om de Nextbit haar speciale functionaliteit te kunnen geven.

Prijs en beschikbaarheid

De Nextbit Robin is in de voorverkoop gegaan via Kickstarter. Via de crowd-funding campagne op Kickstarter hopen de makers 500.000 dollar op te halen om de productie van de Robin mogelijk te gaan maken. Nextbit verwacht de Robin in februari 2016 te kunnen gaan leveren en gaat 399 dollar kosten. De eerste 1.000 'Backers' op Kickstarter konden de Nextbit Robin kopen voor 299 dollar. Deze zijn reeds uitverkocht. Iedereen die nu een Nextbit Robin wil kopen, kan via Kickstarter het toestel bestellen in de voorverkoop voor 349 dollar. Uiteindelijk als het toestel in de winkels komt te liggen, moet de smartphones 399 dollar gaan kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10