'Google introduceert twee Nexus smartphones op 29 september'

'Google introduceert twee Nexus smartphones op 29 september'

03-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Steeds meer bronnen bevestigen dat Google op 29 september twee nieuwe Nexus smartphones gaat presenteren. De introductie vindt op hetzelfde moment plaats als waarop Google Android 6.0 Marshmallow gaat vrijgeven.

Al maanden wordt geroddeld en gespeculeerd over de komst van twee nieuwe Nexus smartphones. Uit een samenvatting van alle geruchten over de nieuwe Nexus smartphones, die GSM Helpdesk afgelopen weekend publiceerde, valt op te maken dat zowel LG als Huawei dit jaar een Nexus smartphone hebben ontwikkeld en hebben geproduceerd.

Sinds vorige week doen geruchten de ronde dat Google de nieuwe Nexus smartphones gelijktijdig met de release van Android 6.0 Marshmallow gaat presenteren op 29 september. Deze geruchten worden door steeds meer bronnen binnen en rondom Google bevestigd.

LG neemt dit jaar de productie van de Nexus 5 2015 voor haar rekening. Huawei zou verantwoordelijk zijn voor de productie van de Nexus 6 2015. Het toestel van LG krijgt een 5,2 inch groot beeldscherm, het toestel van Huawei een 5,7 inch groot beeldscherm. Beide toestellen hebben een beeldscherm met een zogenaamde 'QHD beeldschermresolutie'.

Google introduceert ieder jaar één of meerdere Nexus producten om te laten zien wat met de nieuwste Android versie gedaan kan worden. In de nieuwste Android versie, Android 6.0 Marshmallow, is bijvoorbeeld standaard ondersteuning voor vingerafdruksensoren toegevoegd. De twee Nexus smartphones krijgen dan ook beide een vingerafdrukscanner.

Voorts krijgt Android 6.0 Marshmallow ondersteuning voor de nieuwe USB 3.0 Type-c connectoren. Het zal derhalve niet verrassen dat ook de Nexus toestellen over een USB 3.0 Type-c connector zullen beschikken. Meer informatie over de nieuwe fucnties en ondersteuningen van Android 6.0 Marshmallow zijn verzameld in dit uitgebreide artikel.

Zoals we afgelopen zaterdag al schreven kan ondertussen de datum van 29 september al met potlood in de agenda gezet gaan worden als de datum waarop Google een grote introductie zal gaan houden. Waarschijnlijk worden deze geruchten in de komende dagen tot weken bevestigd zodra Google een officiële uitnodiging stuurt naar de pers voor deze introductie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie