Samsung hint op 'Galaxy View' tablet

04-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, IFA 2015, Toestellen


Bij de afsluiting van de persconferentie van Samsung rondom de introductie van de Samsung Gear S2, liet Samsung onverwacht nog een kort filmpje zien waarin het bedrijf hint op de komst van een ogenschijnlijk bijzondere tablet: de Samsung Galaxy View.

Samsung heeft na afloop van haar persconferentie rondom de introductie van de Samsung Gear S2 nog snel een hint de wereld in gestuurd dat het bedrijf in oktober een nieuwe grote introductie gaat doen. Veel informatie gaf Samsung natuurlijk niet vrij, maar uit de video werd wel duidelijk dat het om de Samsung Galaxy View tablet zal gaan.

Samsung hint op komst Galaxy View
Samsung hint op komst Galaxy View

In de beelden die zichtbaar waren, was een tablet te onderscheiden met een zogenaamde 'kickstand'. Dankzij deze 'kickstand' is het mogelijk om de tablet rechtop te zetten. De naam van de tablet, 'Galaxy View', verwijst waarschijnlijk ook naar haar belangrijskte functionaliteit: het kijken van films en series.

Verder flitste diverse woorden door het beeldscherm, waaruit opgemaakt kan worden dat de Samsung Galaxy View groot en wellicht zelfs érg groot gaat worden. Meer details onthulde Samsung nog niet, maar Samsung gaf wel aan in oktober met meer details te zullen gaan komen.

Match met het geruchtencircuit

De hints die Samsung gisteren avond heeft gegeven, kunnen gematcht worden met geruchten die al langer de ronde doen in het geruchtencircuit. Enige tijd geleden lekte al uit dat Samsung zou werken aan een tablet met een 18,4 inch groot Full HD beeldscherm. Voor wat nu bekend is belooft deze tablet qua specificaties geen echte hoogvlieger te worden met haar 1,6 GHz Exynos octa-core processor, wat aansluit bij de geruchten dat de tablet vooral bedoeld is voor het kijken van video en films.

Volgens de nu beschikbare informatie zou de Galaxy View naast haar 64-bit octa-core processor beschikken over 2 gigabyte werkgeheugen, 32 gigabyte opslagcapaciteit en een - ten opzichte van haar formaat - kleine accu van 5.700 mAh. Met het grote beeldscherm zou de tablet dan ook vooral bedoeld zijn om aan een oplader te liggen tijdens gebruik. Tot slot is bekend dat de tablet waarschijnlijk voorzien zal zijn van een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 2,1-megapixelcamera aan de voorzijde.

In oktober zal moeten blijken wat Samsung daadwerkelijk in petto heeft en waarvoor en op welke doelgroep Samsung met de Samsung Galaxy View gaat mikken. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze Samsung Galaxy View overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie