Samsung Galaxy S6 Edge+ vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

04-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft vandaag het startschot gegeven voor de verkoop van de Samsung Galaxy S6 Edge+, het nieuwe phablet-vlaggenschip van Samsung voor 2015-2016. Het bijzondere toestel is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Samsung heeft vandaag het startschot gegeven voor de verkoop van de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Nederland. De Samsung Galaxy S6 Edge+ is het paradepaardje van Samsung in het 'phablet-segment' voor het komende jaar.

Samsung Galaxy S6 Edge+
Samsung Galaxy S6 Edge+

Wat de Galaxy S6 Edge+ bijzonder maakt is natuurlijk haar gebogen beeldscherm, dat aan beide zijden van het toestel over de rand is gebogen. De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een beeldschermformaat van 5,7 inch, maar is door de gebogen randen opvallend slank.

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is aan beide zijden van het toestel over de rand gebogen
Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is aan beide zijden van het toestel over de rand gebogen

Meer Edge-screen functionaliteit
Naast positieve reacties heeft Samsung de afgelopen tijd ook wat kritiek gekregen op de beperkte functionaliteit en toegevoegde waarde van het Edge-screen in de normale Galaxy S6 Edge. Samsung heeft deze kritiek ter harte genomen en heeft ervoor gezorgd dat de S6 Edge+ wat meer 'Edge functionaliteit' heeft. Naast favoriete contactpersonen kunnen nu ook snelkoppelingen naar favoriete en meest gebruikte apps in het Edge-screen geplaatst worden.

Verbeterd
De Samsung Galaxy S6 Edge+ kan ook gezien worden als een 'upgrade' voor de Samsung Galaxy S6 Edge die in maart van dit jaar werd gepresenteerd. Het toestel heeft een groter beeldscherm van 5,7 inch in diameter maar kent dezelfde (hoge) QHD beeldschermresolutie. Uiteraard gebruikt Samsung haar befaamde Super AMOLED beeldschermtechnologie.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een uni-body behuizing van metaal en glas
De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een uni-body behuizing van metaal en glas

Design
De Samsung Galaxy S6 Edge+ kent een metalen uni-body behuizing met een achterzijde van glas. De rondingen en kleurstelling geven het toestel een chique en luxe uitstraling. In Nederland zal Samsung een Gold Platinum en Black Sapphire uitvoering van de Galaxy S6 Edge+ gaan voeren.

Minimale hardware-verschillen
Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn slechts kleine verschillen te vinden ten opzichte van de 'normale' Galaxy S6 Edge. Natuurlijk is de accu wat groter doordat de smartphone zelf ook groter van formaat is. In de Galaxy S6 Edge+ heeft Samsung een accu met een capaciteit van 3.000 mAh weten te huisvesten.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ wordt aangedreven door exact dezelfde processor als de Samsung Galaxy S6 Edge, te weten de Samsung Exynos 7 processor. Dit is een 64-bit octa-core processor bestaande uit een 2,1 GHz quad-core en een 1,5 GHz quad-core processor. Qua werkgeheugen is wel een verschilletje zichtbaar, de S6 Edge+ heeft namelijk maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen in plaats van de 3 gigabyte die in de normale S6 Edge is gebruikt.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een superieure 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie
De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een superieure 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie

Superieure 16-megapixelcamera
Hoewel Samsung hier ogenschijnlijk minder op focust dan andere merken, staan de top-smartphones van Samsung al jaar en dag bekend om hun extreem goede camera's. Om die reden heeft Samsung de Galaxy S6 Edge+ ook uitgerust met dezelfde 16-megapixelcamera die ook in de normale Galaxy S6 Edge wordt gebruikt. Deze camera staat momenteel bekend als één van de beste smartphone-camera's, mede doordat de camera beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS).

Naast de camera is een krachtige LED flitser geplaatst. Verder is in hetzelfde venster als de LED flitser ook de hartslagsensor verwerkt, die in staat is om de hartslag van de gebruiker van het toestel te meten.

Aan de voorzijde van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is dezelfde 5-megapixel frontcamera te vinden als ook is gebruikt in de normale Galaxy S6 Edge. Verschil is echter dat Samsung in de software een hoop functionaliteit heeft toegevoegd. Zo beschikt de software van de S6 Edge+ over een functie waarmee digitale beeldstabilisatie toegepast kan worden op de front-camera.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een snelle vingerafdrukscanner
De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een snelle vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanner
Wat ook niet ontbreekt in de Samsung Galaxy S6 Edge+ is een vingerafdrukscanner. Deze is wederom in de home-toets van het toestel weggewerkt. Nieuwe software maakt de vingerafdrukscanner snel en nauwkeurig. Een vinger hoeft maar kort op de home-toets gelegd te worden om de vingerafdruk te kunnen lezen.

Prijs en beschikbaarheid
Samsung heeft vandaag het startschot gegeven voor de verkoop van de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Nederland. Het toestel is vanaf vandaag verkrijgbaar in een 32-gigabyte uitvoering in de kleuren 'Gold Platinum' en 'Black Sapphire'. De Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro gekregen. Net als bij de normale Galaxy S6 Edge is de interne opslagcapaciteit niet uitbreidbaar met geheugenkaarten en is ook de accu niet verwisselbaar vanwege het uni-body design.

Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy S6 Edge+ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie