Acer onthult interessant geprijsde Acer Liquid Z530

05-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  IFA 2015


Acer heeft op de IFA in Berlijn de uiterst vriendelijk geprijsde maar tegelijk ook zeer compleet uitgevoerde Acer Liquid Z530 gepresenteerd. De smartphone zal al eind deze maand in Nederland in de winkels komen te liggen voor een verkoopprijs van 149 euro.

Acer heeft op de IFA in Berlijn bekend gemaakt dat vanaf eind september de Acer Liquid Z530 in Nederland in de winkels zal liggen. Het toestel heeft - ten opzichte van haar specificaties en vormgeving - een opvallend scherpe verkoopadviesprijs van slechts 149 euro,

Acer Liquid Z530
Acer Liquid Z530

De Acer Liquid Z530 heeft een lekker formaat beeldscherm van 5 inch. Het beeldscherm heeft een 720p HD beeldschermresolutie en Acer maakt gebruik van de IPS-LCD beeldschermtechnologie die bekend staat om haar helderheid, natuurgetrouwe kleurweergave en lage energieverbruik.

Ondanks dat de Acer Liquid Z530 slechts 149 euro gaat kosten, is het toestel uitgerust met maar liefst twee 8-megapixelcamera's. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde van het toestel is een 8-megapixelcamera geplaatst. 

De Acer Liquid Z530 is voorzien van een accu met een capaciteit van 2.420 mAh, dat voldoende zou moeten zijn om op één acculading bij actief gebruik zonder grote moeite het einde van de dag te halen. Het feit dat de Liquid Z530 ook nog eens draait op Android 5.1 Lollipop draagt nog extra bij aan zowel het uithoudingsvermogen als de snelheid en stabiliteit van het toestel.

Wanneer onder de motorkap van de Acer Liquid Z530 gekeken wordt, kan een 1,3 GHz quad-core processor aangetroffen worden. Acer laat weten dat het toestel in twee versies op de markt komt. De goedkoopste versie heeft 1 gigabyte werkgeheugen en 8 gigabyte interne opslagcapaciteit, de iets duurdere uitvoering zal 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte interne opslagcapaciteit bieden.

Een ander opmerkelijk detail is dat de Acer Liquid Z530 een behoorlijk brede ondersteuning voor 4G netwerken kent. Dankzij haar 4G ondersteuning kan de Acer Liquid Z530 downloadsnelheden tot maar liefst 150 Mbps aan.

De Acer Liquid Z530 komt eind september in Nederland in de winkels te liggen en heeft een verkoopadviesprijs van 149 euro gekregen.

Acer Liquid Z530S

Naast de Acer Liquid Z530 heeft Acer vandaag ook de Acer Liquid Z530S getoond. Dit toestel is qua vormgeving gelijk aan de Acer Liquid Z530, echter wordt aangedreven door een octa-core processor begeleid door maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen en is uitgevoerd met een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte.

Op dit moment is nog niet bekend of de Acer Liquid Z530S in Nederland uitgebracht zal worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie