Alcatel Onetouch kondigt haar eerste waterdichte smartphone aan

07-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  IFA 2015


Alcatel Onetouch heeft op de IFA in Berlijn een smartphone gepresenteerd gericht op iedereen met een actieve lifestyle. De Alcatel Onetouch Go Play is stootbestendig, alsmede volledig stof en waterdicht.

Alcatel Onetouch, dat als merk als sinds jaar en dag bekend staat als fabrikant van goede maar betaalbare smartphones, heeft op de IFA in Berlijn bekend gemaakt ook te gaan komen met een zogenaamde 'ruggedized' smartphone. De Alcatel Onetouch Go Play is een stootbestendige smartphone die gelijktijdig ook nog eens stof- en waterdicht is. Ondanks deze positieve eigenschappen gaat de smartphone slechts 199 euro kosten.

De Alcatel Onetouch Go Play is de eerste robuuste en waterdichte smartphone van Alcatel Onetouch
De Alcatel Onetouch Go Play is de eerste robuuste en waterdichte smartphone van Alcatel Onetouch

De Alcatel Onetouch Go Play is mede dankzij haar relatief scherpe verkoopprijs een interessante smartphone voor iedereen die veel smartphones verslijten tijdens hun actieve leven. De Go Play kan tegen een stootje en tegen een bui regen, dus is ideaal voor buitensporters, maar ook voor actieve stappers die hun toestel nog wel eens in beschonken toestand op de grond laten vallen of laten zwemmen in een plas bier.

De Alcatel Onetouch Go Play heeft een jeugdig en fris uiterlijk en komt beschikbaar in acht opvallende kleuren. Het toestel zelf is behoorlijk functioneel en is op de eerste plaats al uitgerust met een flink beeldscherm van 5 inch met een 720p HD beeldschermresolutie.

Onder de motorkap draait een 1,2 GHz quad-core processor van Qualcomm die het toestel zelfs 4G ondersteuning geeft. Dat betekent dat met de Alcatel Onetouch Go Play ook gebruik gemaakt kan worden van 4G netwerken en de enorm hoge downloadsnelheden tot wel 150 Mbps ervaren kunnen worden.

De Alcatel Onetouch Go Play heeft 1 gigabyte werkgeheugen en beschikt over 8 gigabyte interne opslagcapaciteit. Hiervan is ongeveer 4 gigabyte bruikbaar door de gebruiker. Wie hier niet voldoende aan heeft, kan eventueel ook nog het geheugen uitbreiden met MicroSD geheugenkaartjes tot maximaal 32 gigabyte.

Omdat de Alctel Onetouch Go Play is gericht op mensen met een actieve lifestyle, is de kans groot dat deze mensen wat minder vaak in de buurt komen van een oplader. Daarom heeft Alcatel Onetouch haar Go Play voorzien van een zeer krachtige accu met een capaciteit van 2.500 mAh. Hierop gaat de smartphone mee tot het moment dat ook haar eigenaar het voor gezien houdt.

Aan de achterzijde heeft de stof- en waterdichte Alcatel Onetouch Go Play een 8-megapixelcamera met LED flitser
Aan de achterzijde heeft de stof- en waterdichte Alcatel Onetouch Go Play een 8-megapixelcamera met LED flitser

Op cameragebied is de Go Play aan de achterzijde voorzien van een 8-megapixelcamera met LED flitser. Aan de voorzijde is een 5-megapixelcamera voor selfies en videogesprekken aanwezig.

De Alcatel Onetouch Go Play moet nog voor het einde van deze maand in Nederland in de winkels komen te liggen en heeft een verkoopadviesprijs van 199 euro gekregen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10