'Sony heeft Xperia Z5 Ultra nog achtergehouden voor latere introductie'

08-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tijdens de IFA in Berlijn heeft Sony vriend en vijand verrast met de introductie van een compleet nieuwe Xperia Z5 familie bestaande uit drie smartphones. Volgens nieuwe geruchten bestaat er zelf nog een vierde telg die volgend jaar maart gepresenteerd gaat worden.

Als we de jongste geruchten mogen geloven bestaat er naast de tijdens de IFA gepresenteerde Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 en ongekend uitgebreide Sony Xperia Z5 Premium nog een vierde telg in de Xperia Z5 serie. Deze smartphone zou luisteren naar de naam 'Xperia Z5 Ultra'. Deze Z5 Ultra zou de daadwerkelijke opvolger voor de Sony Xperia Z Ultra uit 2013 moeten gaan worden.

Sony Xperia Z5 Premium krijgt volgend jaar wellicht een nog groter broertje
Sony Xperia Z5 Premium krijgt volgend jaar wellicht een nog groter broertje

Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de Sony Xperia Z5 Ultra net als haar voorganger uit 2013 een gigantisch beeldscherm. Gesproken wordt over een beeldscherm van maar liefst 6,44 inch in diagonaal. Net als de tijdens de IFA gepresenteerde Sony Xperia Z5 Premium krijgt ook de Sony Xperia Z5 Ultra volgens de huidige geruchten een 4K / Ultra HD beeldschermresolutie.

Wanneer de geruchten kloppen, belooft de Sony Xperia Z5 Ultra het paradepaardje van Sony voor 2016 te gaan worden. De Sony Xperia Z5 Ultra wordt waarschijnlijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 processor die eveneens begin 2016 uit moet gaan komen. Over deze processor zijn al veel details bekend. Zo zou de processor in staat is om malware en kwaadaardige code op te sporen en uiteindelijk wederom sneller en energiezuiniger moet worden dan de huidige Qualcomm Snapdragon 810 processor. De Qualcomm Snapdragon 820 processor zal daarbij waarschijnlijk ook een impuls geven aan smartphones en tablets met een 4K beeldscherm, aangezien deze nieuwe processor juist ook op dit punt is geoptimaliseerd.

Het ligt voor de hand dat de Sony Xperia Z5 Ultra net als haar drie broertjes ook uitgerust zal gaan worden met de vernieuwde 23-megapixelcamera van Sony. Mochten de geruchten kloppen, dan belooft de Sony Xperia Z5 Ultra nog indrukwekkender te gaan worden dan hoe indrukwekkend de Sony Xperia Z5 Premium nu al is.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie