Samsung Galaxy S7 nu al onderwerp van gesprek in het geruchtencircuit

Samsung Galaxy S7 nu al onderwerp van gesprek in het geruchtencircuit

11-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het duurt waarschijnlijk nog zeker een half jaar voordat de Samsung Galaxy S7 officieel wordt gepresenteerd, maar nu al doen roddels, speculaties, geruchten en informatie over Samsung's flagship-smartphone van 2016 de ronde in het geruchtencircuit.

Het ligt uiteraard voor de hand dat Samsung begin 2016 een opvolger voor de huidige Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge  gaat presenteren. Met waarschijnlijk nog minimaal een half jaar te gaan totdat Samsung de 'Samsung Galaxy S7' en 'Samsung Galaxy S7 Edge' gaat presenteren, komt nu al de stroom geruchten over Samsung's nieuwe flaship-smartphones van 2016 op gang.

De doorgaans zeer goed geïnformeerde Samsung fansite SamMobile meldt dat het project waarbinnen de nieuwe Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden ontwikkeld de codenaam 'Project Lucky' heeft gekregen. De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werde destijds ontwikkeld onder de codenaam 'Project Zero'.

De codenaam 'Lucky' verwijst direct naar de naam 'Galaxy S7' die Samsung's volgende vlaggenschip gaat krijgen. Bijna over de hele wereld staat immers het cijfer 7 bekend als het getal voor geluk.

Exynos 8

Volgens SamMobile wordt de Samsung Galaxy S7 momenteel getest met een Exynos 8 processor. Hoewel de eerste benchmarks dit nog niet goed laten zien, zal de Exynos 8 processor waarschijnlijk een 64-bit octa-core processor met een snelheid van 2,3 GHz gaan worden.

Naast uitvoeringen met de Exynos 8 processor, test Samsung momenteel ook uitvoeringen van de Galaxy S7 die aandreven worden door de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Eind vorige maand doken al berichten op dat Samsung de Qualcomm Snapdragon 820 processor momenteel aan grondige testen onderwerpt.

Volgens SamMobile is het uiteindelijk weer de bedoeling om twee varianten van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op de markt te gaan brengen. Er komen van beide toestellen een versie die aangedreven zal worden door de Exynos 8 processor van Samsung zelf en uitvoeringen die aangedreven gaan worden door de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Afgelopen jaar was dit officieel ook de bedoeling voor de huidige Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, echter heeft Samsung begin dit jaar besloten enkel haar eigen Exynos 7 processor te gebruiken aangezien de huidige Qualcomm Snapdragon 810 processor met oververhittingsproblemen te kampen had.

Uitbreidbare opslagcapaciteit

Samsung heeft dit jaar behoorlijk wat kritiek gekregen op het feit dat de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, de Samsung Galaxy Note 5 en ook de Samsung Galaxy S6 Edge+ geen geheugenkaartslot meer hebben. Daardoor zijn gebruikers verplicht eventueel een duurder model aan te schaffen met meer interne opslagcapaciteit, terwijl het extra bedrag wat hiervoor betaalt moet worden niet in verhouding staat tot de prijs van een vergelijkbare geheugenkaart. Volgens SamMobile zal Samsung haar nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge weer gaan voorzien van een MicroSD geheugenkaartslot.

20-megapixelcamera

Tot slot meldt SamMobile dat de Galaxy S7 waarschijnlijk voorzien gaat worden van een 20-megapixel ISOCELL camera. Deze camera wordt volgens SamMobile ontwikkeld onder de projectnaam 'All Lens Cover'. Wat hiermee bedoeld wordt is momenteel nog niet geheel duidelijk, al zou het kunnen suggereren dat de Galaxy S7 een (automatisch) afsluitbare lens krijgt of wellicht de mogelijkheid krijgt om additionele lenzen aan de Galaxy S7 te koppelen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10