LG brengt betaalbaar 'flagship-alternatief' LG G4s uit in Nederland

14-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft het betaalbare 'flagship alternatief' voor de LG G4, de LG G4s, uitgebracht in Nederland. Het toestel is vanaf nu verkrijgbaar voor een verkoop adviesprijs van 399 euro.

De LG G4s, het kleinere en goedkopere broertje van de LG G4, is aangekomen in Nederland. De behoorlijk compleet uitgeruste LG G4s moet de strijd aangaan met andere complete- maar scherp geprijsde smartphones in het zogenaamde 'mid-end segment'.

LG G4s officieel gepresenteerd
LG G4s officieel gepresenteerd

De LG G4s is voorzien van een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. Daarmee is de LG G4s net iets kleiner dan de LG G4 (met een 5,5 inch beeldscherm), maar net iets groter dan de eerder dit jaar gepresenteerde LG G4c. LG gebruikt voor de LG G4s de IPS-LCD beeldschermtechnologie die bekend staat om haar helderheid, natuurgetrouwe kleurweergave en lage energieverbruik.

Onder de motorkap van de LG G4s draait de Qualcomm Snapdragon 615 processor, een krachtige octa-core processor die bestaat uit een snelle 1,5 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1 GHz quad-core processor. Dankzij de gebruikte processor biedt de LG G4s ook uitgebreide 4G ondersteuning.

De processor wordt ondersteund met 1,5 GB aan werkgeheugen. Verder is 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit aanwezig. Zoals gebruikelijk bij LG kan het geheugen verder uitgebreid worden met MicroSD geheugenkaartjes.

De LG G4s is uitgerust met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde
De LG G4s is uitgerust met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde

Op cameragebied is de LG G4s uitgerust met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde. De camera beschikt over laser-autofocus en een dubbele LED-flitser. Aan de voorzijde heeft LG een 5-megapixel front-camera voor selfies en videogesprekken geplaatst.

De LG G4s heeft een behoorlijk krachtige accu van 2300 mAh gekregen. Samen met het energiezuinige beeldscherm en de energiezuinige processor belooft de LG G4s hiermee een goed uithoudingsvermogen te kunnen gaan bieden. De LG G4s draait direct uit de doos op Android 5.1.1 Lollipop, momenteel de nieuwste Android versie.

De LG G4s komt in drie kleuren op de markt
De LG G4s komt in drie kleuren op de markt

Na de Aziatische markt heeft LG de LG G4s nu ook in Nederland uitgebracht. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 399 euro gekregen en is beschikbaar in de kleuren Metallic Silver, Ceramic White en Shiny Gold. Meer informatie en alle specificaties van de LG G4s zijn verzameld op onze uitgebreide LG G4s overzichtspagina.

Combineren met een abonnement?

Door een abonnement en toestel los van elkaar af te sluiten en aan te schaffen bent u vandaag de dag vaak goedkoper uit dan wanneer u een toestel in combinatie met een abonnement afneemt bij een provider. Wilt u weten welke abonnement voor u het voordeligste is? Gebruik dan het abonnementsadvies van GSM Helpdesk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie