LG presenteert op 1 oktober haar 'ultra high-end smartphone'

15-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft de internationale media uitgenodigd voor een grote persconferentie op 1 oktober in New York. Wat LG gaat presenteren ligt voor de hand. Al sinds het Mobile World Congress begin maart is bekend dat LG dit najaar een 'ultra high-end smartphone' wil gaan introduceren.

LG heeft middels het uitsturen van uitnodigingen bekend gemaakt dat het bedrijf op 1 oktober in New York een grote productintroductie op de planning heeft staan. Wat LG gaat presenteren laat zich raden. Al sinds het Mobile World Congress in maart van dit jaar is bekend dat LG werkt aan een 'ultra high-end smartphone', al werden de ferme woorden 'ultra high-end smartphone' in augustus van dit jaar enigszins door LG afgezwakt.

LG vestuurt uitnodigingen voor introductie op 1 oktober
LG vestuurt uitnodigingen voor introductie op 1 oktober

Verondersteld wordt dat de smartphone die LG op 1 oktober gaat presenteren het antwoord van LG moet worden op de introductie van onder andere de Samsung Galaxy S6 Edge+, de Samsung Galaxy Note 5, de Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus, alsmede de Sony Xperia Z5 Premium. Het toestel wordt gezien als de uitgebreidere variant op de LG G4.

Begin deze maand is waarschijnlijk al de eerste informatie uitgelekt over het toestel dat LG op 1 oktober gaat presenteren. De 'LG V10' lijkt de grootste kanshebber te zijn om de titel 'flagship smartphone' over te gaan nemen van- of te gaan delen met de LG G4.

Volgens informatie die begin deze maand is opgedoken bij de Chinese keuringsinstantie Tenaa wordt de LG V10 een smartphone met een 5,7 inch groot beeldscherm. Het beeldscherm heeft een QHD / 2K resolutie. Voorts wordt gesuggereerd dat de LG V10 zelfs nog over een tweede beeldscherm beschikt waarop notificaties worden getoond.

Op cameragebied is bekend dat de LG V10 een primaire camera met een resolutie van 16-megapixel heeft. Waarschijnlijk zijn opties als optische beeldstabilisatie en laser auto-focus ook aanwezig. Aan de voorzijde van het toestel zou daarnaast een 5-megapixel front-camera aanwezig zijn.

De LG V10 wordt waarschijnlijk net als de LG G4 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een zogenaamde 'hexa-core processor' die bestaat uit 6 kernen. Daarbij beschikt de smartphone vrijwel zeker over 3 gigabyte werkgeheugen. Verder wordt gesuggereerd dat het toestel over maar liefst 64 gigabyte aan interne opslagcapaciteit zal beschikken en daarnaast ook nog een MicroSD geheugenkaartslot aanwezig zal zijn.

Net als de LG G4 krijgt de LG V10 zogenaamde 'back-buttons' zodat de voorzijde en de zijkanten van de smartphone geheel vrij van knoppen blijven. Nieuw belooft de vingerafrukscanner te gaan worden die LG net als Sony in de aan/uit-toets wil gaan wegwerken.

Op 1 oktober zal blijken wat LG daadwerkelijk in petto heeft en of het toestel wat LG gaat presenteren inderdaad de titel 'ultra high-end smartphone' waardig is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie