Benchmark beantwoordt nog openstaande vragen over Huawei Nexus 6

Benchmark beantwoordt nog openstaande vragen over Huawei Nexus 6

15-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Met nog exact twee weken op de kalender tot het verwachte moment waarop Google twee nieuwe Nexus smartphones gaat onthullen, is een benchmark opgedoken die veel specificaties en technische details van de verwachte Huawei Nexus 6 onthullt.

Al sinds begin dit jaar is bekend dat Huawei in opdracht van Google werkt aan een nieuwe Nexus smartphone. De opvolger voor de huidige Motorola Nexus 6 is in de afgelopen maanden veelvuldig besproken. Ondertussen zijn al veel details en zelfs foto's uitgelekt. Een aantal vragen zijn echter tot op heden onbeantwoord gebleven of werden nog niet eenduidig beantwoord door de informatie die in het geruchtencircuit is opgedoken.

Eén van de belangrijkste vragen die het geruchtencircuit de afgelopen weken heeft bezig gehouden is welke processor de Huawei Nexus 6 gaat aandrijven. Oorspronkelijk werd gespeculeerd dat de Nexus 6 van Huawei uitgerust zou gaan worden met de Qualcomm Snapdragon 820 processor, iets dat niet mogelijk blijkt. Qualcomm maakte namelijk onlangs bekend dat deze processor pas begin 2016 klaar is voor gebruik in smartphones.

Daarop lag het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 het meeste voor de hand. Duidelijke bewijzen waren hier tot op heden echter nog niet voor. Een uitgelekte benchmark geeft een heel duidelijk antwoord op de vraag welke processor Huawei gebruikt in de Nexus 6. Dit blijkt inderdaad de Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 te zijn. Verder bevestigt de benchmark dat het toestel over 3 gigabyte aan werkgeheugen beschikt.

Iets wat niet uit de benchmark opgemaakt kan worden, maar wat wel al bekend is, is dat de Nexus 6 van Huawei een beeldscherm van 5,7 inch gaat krijgen. Over het beeldscherm van de Nexus 6 wordt daarnaast al langer gesteld dat deze een 2K / QHD beeldschermresolutie zou hebben.

De Nexus 6 2015 belooft rond de 8,5 mm dun te gaan worden, wat mede mogelijk gemaakt wordt door het grotere beeldscherm waardoor meer oppervlakte beschikbaar is voor chips en de accu. Verder zou het toestel aan de achterzijde van een vingerafdrukscanner voorzien zijn, beschikken over front-facing stereo speakers en een USB Type-C connector.

Wat de Nexus 6 2015 op cameragebied gaat doen is nog een groot vraagteken. Uit uitgelekte foto's blijkt wel dat het toestel beschikt over een behoorlijke camera module, wat op een hoge resolutie zou kunnen wijzen. Mogelijk gaat Huawei, zoals zij ook met enkele eigen toestellen doet, de 20,7-megapixel camerasensor van Sony gebruiken in de Nexus 6 2015. Dit is overigens nog puur speculatie.

Aankondiging op 29 september

Zoals het er nu naar uit ziet zal op 29 september gaan blijken wat er klopt van alle geruchten en speculaties over de nieuwe Nexus smartphones. Er wordt overigens geen groot introductie evenement verwacht. Net als vorig jaar gaat Google de beschikbaarheid van haar nieuwe Android versie 'Android 6.0 Marshmallow', alsmede de komst van de Nexus 6 2015 middels blog-postings op haar officiele Google Blog communiceren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10