Emporia brengt eerste senioren-smartphone uit in Nederland

17-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het Oostenrijkse senioren-merk Emporia heeft haar eerste smartphone uitgebracht in Nederland. De Emporia Smart draait op Android en heeft een sterk aangepaste interface om de bediening zo eenvoudig mogelijk te maken.

Ook onder senioren ontstaat steeds meer interesse in smartphones. Het Oostenrijkse Emporia speelt op deze interesse in met de Emporia Smart, een volwaardige smartphone met een sterk vereenvoudigde interface om op die manier voor iedereen toegankelijk te zijn.

Emporia Smart
Emporia Smart

Volwaardige smartphone

De Emporia Smart doet in technisch opzicht niet onder voor een normale smartphone. Het toestel heeft een 4,5 inch groot touchscreen dat zowel met de vingers als middels de meegeleverde stylus bediend kan worden. Het beeldschermformaat van 4,5 inch wordt door de meeste consumenten momenteel gezien als het ideale formaat beeldscherm voor een smartphone omdat het niet te klein, maar zeker ook niet te groot is.

Emporia gebruikt de zogenaamde 'IPS-LCD' beeldschermtechnologie, dat bekend staat om haar hoge helderheid, natuurlijke kleurweergave en lage energieverbruik. De resolutie van het beeldscherm ligt opvallend hoog op 540 x 960 pixels, wat resulteert in een scherpe beeldkwaliteit.

De Emporia Smart is net als alle andere smartphones van dit moment voorzien van maar liefst twee camera's. Aan de achterzijde van het toestel is een 8-megapixelcamera geplaatst, aan de voorzijde is een 2-megapixelcamera aanwezig voor bijvoorbeeld 'selfies' of videogesprekken.

Onder de motorkap van de Emporia Smart draait een 1,3 GHz quad-core processor. Het toestel heeft een vrij beperkt werkgeheugen van 512 MB en een bescheiden opslagcapaciteit van 4 gigabyte. De opslagcapaciteit kan overigens wel uitgebreid worden met geheugenkaartjes van maximaal 32 gigabyte.

Eenvoudige interface

Emporia gebruikt het Android 4.4.2 Kitkat besturingssysteem als basis voor haar Emporia Smart. Over het Android besturingssysteem heeft Emporia een eigen interface gebouwd die ervoor zorgt dat overbodige applicaties uit het zicht verdwijnen en alles wat de gebruiker daadwerkelijk nodig heeft binnen handbereik is. Uiteraard kan de gebruiker zelf bepalen wat hij of zij wel of niet wil gebruiken. Omdat de Emporia Smart een volwaardige Android smartphone is, kunnen gebruikers ook applicaties downloaden en installeren vanuit de Google Play Store.

Voor extra bedieningsgemak levert Emporia bij de Emporia Smart zowel een stylus als een speciale keyboard-cover met numerieke toetsen mee. Daarmee kan de smartphone eventueel nog de uitstraling van een normale mobiele telefoon gegeven worden voor gebruikers die hier meer binding mee hebben.

De Emporia Smart is ook geschikt voor gebruik door mensen met een hoorapparaat. Het toestel biedt M4/T4 hoorapparaat ondersteuning.

Net als bij andere Emporia telefoons, levert Emporia bij haar Emporia Smart ook een bureaulader mee, waarin het toestel eenvoudig geplaatst kan worden om op te laden.

Noodgevallen

Aangezien senioren sneller te maken kunnen krijgen met noodsituaties, bijvoorbeeld doordat zij vallen en niet meer kunnen opstaan, beschikt de Emporia Smart over een noodknop aan de achterzijde van het toestel. Met één druk op deze knop worden tot maximaal vijf vooraf ingestelde nummers gebeld en wordt de speaker van het toestel geactiveerd zodat handenvrij gebeld kan worden. Het toestel blijft net zo lang proberen alle voorgeprogrammeerde nummers te bereiken tot iemand opneemt.

Prijs en beschikbaarheid

De Emporia Smart is nu verkrijgbaar in Nederland en wordt los verkocht voor 279 euro bij Coolblue. Het toestel wordt zeer compleet afgeleverd inclusief een stylus, toetsencover en bureaulader. Een volledig overzicht van alle functies, mogelijkheden, specificaties en een prijsvergelijking heeft GSM Helpdesk uiteengezet op haar uitgebreide Emporia Smart overzichtspagina.

Om de functionaliteiten en mogelijkheden van de Emporia Smart volledig te kunnen benutten adviseert GSM Helpdesk bij het toestel een betaalbaar sim-only abonnement af te sluiten met naast belminuten en SMS berichten ook een minimale hoeveelheid van 500 MB aan dataverkeer. Zo kan de gebruiker van de Emporia Smart ook de internetmogelijkheden van het toestel volop benutten. Kijk voor een uitgebreid abonnementsadvies op onze abonnementsadvies-pagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie