Google bevestigt Nexus aankondiging op 29 september

21-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De datum zoemde al langer rond in het geruchtencircuit en is nu officieel bevestigd door Google: Op 29 september vindt een grote nieuwe aankondiging plaats waar waarschijnlijk twee nieuwe Nexus smartphones gepresenteerd gaan worden.

Google heeft Amerikaanse media uitgenodigd voor een introductie evenement op 29 september aanstaande. Deze datum is geen grote verrassing, aangezien de datum van 29 september al weken wordt genoemd als de datum waarop Google Android 6.0 Marshmallow gaat vrijgeven en twee nieuwe Nexus smartphones gaat presenteren. Verwacht wordt dat Google op 29 september de nieuwe Nexus 5 van LG en de nieuwe Nexus 6 van Huawei gaat onthullen.

Google nodigt pers uit voor introductie op 29 september
Google nodigt pers uit voor introductie op 29 september

Nexus 5 2015 by LG

Het geruchtencircuit is het er al weken over eens dat LG de ontwikkeling en productie van de Nexus 5 (2015) voor haar rekening neemt. De interne codenaam voor het toestel is bij LG op dit moment 'Bullhead'. Steevast wordt de Nexus 5 (2015) in verband gebracht met een 5,2 inch groot beeldscherm.

Op Weibo is eerder deze week een screenshot van een benchmark verschenen die laat zien dat de Nexus 5 (2015) draait op de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een zogenaamde 'hexa-core processor' bestaande uit een 1,4 GHz quad-core en een 1,8 GHz dual-core processor. Dit is dezelfde processor die LG ook gebruikt in haar LG G4. De benchmark laat zien dat LG de Nexus 5 2015 gaat voorzien van 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Tot zover zijn de specificaties nog in lijn met de verwachtingen. Eerder werd namelijk al bekend dat het uitgesloten zou zijn dat de nieuwe Nexus smartphones uitgerust zouden zijn met de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Qualcomm maakte namelijk onlangs bekend dat deze processor pas begin 2016 klaar is voor gebruik in smartphones.

2K beeldscherm

De jongste geruchten suggereren dat de Nexus 5 2015 een 2K / QHD beeldschermresolutie gaat krijgen. Dit is aanzienlijk hoger dan verwacht en tot nu toe gesuggereerd. Tot op heden werd er vanuit gegaan dat de Nexus smartphone van LG een Full HD beeldscherm zou gaan krijgen.

Over de Nexus 5 2015 is de afgelopen tijd ook al uitgelekt dat het toestel waarschijnlijk een metalen behuizing gaat krijgen, anders dan de kunststof behuizing van de LG G4. Verder wordt het toestel wat dikker dan gebruikelijk met een dikte van 9,8 mm. De smartphone krijgt waarschijnlijk twee front-facing speakers, zoals HTC dit ook doet in haar HTC One M9. Verder zou aan de achterzijde van de smartphone een vingerafdrukscanner aanwezig zijn en zou de Nexus smartphone van LG voorzien zijn van het nieuwe type USB Type-c connector.

Achterzijde van de Nexus 5 2015
Achterzijde van de Nexus 5 2015

Over de camera van de Nexus 5 2015 is opvallend genoeg nog geen informatie uitgelekt. Het lijkt erop dat het toestel op dit gebied niet echt zal uitblinken, wat overigens gebruikelijk is voor Nexus smartphones. Verondersteld wordt dat de Nexus 5 2015 een 13-megapixelcamera aan de achterzijde zal hebben en aan de voorzijde voorzien zal zijn van een 5-megapixelcamera. Wel is bovenstaande foto al uitgelekt waarop de achterzijde van de Nexus 5 2015 te zien zou zijn.

Nexus 6 by Huawei

Naast LG is ook Huawei naar verluidt bezig met de ontwikkeling en productie van een tweede Nexus smartphone. Dit toestel zou intern bij Huawei de codenaam 'Angler' gekregen ehbben. Huawei zou de ontwikkeling en productie van de Nexus 6 2015 voor haar rekening nemen. Dit wordt een opvolger voor de Nexus 6 van Motorola van vorig jaar.

Oorspronkelijk werd gespeculeerd dat de Nexus 6 van Huawei uitgerust zou gaan worden met de Qualcomm Snapdragon 820 processor, iets dat niet mogelijk blijkt gezien de uitspraken van Qualcomm. Nu wordt verwacht dat Huawei de Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 processor gaat gebruiken, een nieuwere versie van de Snapdragon 810 zonder oververhittingsverschijnselen.

Qua specificaties lijkt de Nexus 6 2015 naar verluidt verder sterk op de Nexus 5 2015, met als grootste verschil dat de Nexus 6 een groter beeldschem van 5,7 inch gaat krijgen. Over het beeldscherm van de Nexus 6 wordt al langer gesteld dat deze een 2K / QHD beeldschermresolutie zou hebben.

De Nexus 6 2015 belooft wat dunner (rond de 8,5 mm) te worden dan de Nexus 5 2015, wat mede mogelijk gemaakt wordt door het grotere beeldscherm waardoor meer oppervlakte beschikbaar is voor chips en de accu. Net als de Nexus 5 smartphone van LG zou ook dit toestel aan de achterzijde een vingerafdrukscanner hebben, voorzien zijn van front-facing speakers en een USB Type-C connector.

Wat de Nexus 6 2015 op cameragebied gaat doen is nog een groot vraagteken. Uit uitgelekte foto's blijkt wel dat het toestel beschikt over een behoorlijke camera module, wat op een hoge resolutie zou kunnen wijzen. Mogelijk gaat Huawei, zoals zij ook met enkele eigen toestellen doet, de 20,7-megapixel camerasensor van Sony gebruiken in de Nexus 6 2015. Dit is overigens nog puur speculatie.

Aankondiging op 29 september

Op 29 september zal gaan blijken wat er klopt van alle geruchten en speculaties over de nieuwe Nexus smartphones, want de uitnodiging van Google maakt ondubbelzinnig duidelijk dat er ook nieuwe producten gepresenteerd gaan worden. Na afloop van de presentatie is namelijk een zogenaamde 'hands-on sessie' waar de nieuwe producten door de pers bekeken kunnen worden.




Laatste Nieuws



0 Reacties
Geef je reactie








Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10