NIeuwe render brengt LG V10 duidelijker in beeld

NIeuwe render brengt LG V10 duidelijker in beeld

23-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Opnieuw is een zogenaamde 'render' van de LG V10 uitgelekt. De LG V10 is naar verluidt de beloofde 'ultra high-end smartphone' die LG dit najaar gaat presenteren.

Onlangs is bekend geworden dat LG op 1 oktober in New York een grote aankondiging gaat doen. Waarschijnlijk gaat LG tijdens dit event de lang verwachte 'ultra high-end smartphone' presenteren die LG begin dit jaar al beloofde. In de aanloop naar de aankondiging op 1 oktober wordt steeds meer duidelijk wat LG op 1 oktober gaat presenteren. Het toestel wat gaat komen is volgens de nu beschikbare informatie de 'LG V10'. Tech-insider Evan Blass heeft vandaag een zogenaamde 'render' van de LG V10 gepubliceerd.

 

 

De LG V10 moet het antwoord van LG worden op de introductie van onder andere de Samsung Galaxy S6 Edge+, de Samsung Galaxy Note 5, de Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus, alsmede de Sony Xperia Z5 Premium. Het toestel wordt gezien als de uitgebreidere variant op de LG G4.

Tweede beeldscherm

Volgens informatie die begin deze maand is opgedoken bij de Chinese keuringsinstantie Tenaa wordt de LG V10 een smartphone met een 5,7 inch groot beeldscherm. Het beeldscherm heeft een QHD / 2K resolutie. Begin deze maand werd al gesuggereerd dat het toestel over een tweede beeldscherm beschikt. Deze geruchten worden door de render bevestigd.

Boven het normale beeldscherm is in bovenstaande render in een klein balkje een tweede beeldscherm zichtbaar met app-iconen. Waarschijnlijk gaat LG dit beeldschermpje gebruiken voor het tonen van notificaties, als een soort 'news ticker'. Ook ligt het voor de hand dat dit beeldscherm gebruikt gaat worden als 'snelstart-scherm' waarmee apps direct geöpend kunnen worden op het hoofdscherm.

Groot voordeel van een klein beeldscherm als deze, is dat deze aanzienlijk minder energie verbruikt dan het grote beeldscherm. Door notificaties op het kleine beeldscherm te tonen, hoeft het grote beeldscherm niet telkens aangezet te worden. Op die manier is de LG V10 waarschijnlijk in staat een behoorlijk energiebesparing te realiseren.

High-end specificaties

Op cameragebied is bekend dat de LG V10 een primaire camera met een resolutie van 16-megapixel heeft. Waarschijnlijk zijn opties als optische beeldstabilisatie en laser auto-focus ook aanwezig. Aan de voorzijde van het toestel zou daarnaast een 5-megapixel front-camera aanwezig zijn.

De LG V10 wordt waarschijnlijk net als de LG G4 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een zogenaamde 'hexa-core processor' die bestaat uit 6 kernen. Daarbij beschikt de smartphone vrijwel zeker over 3 gigabyte werkgeheugen. Verder wordt gesuggereerd dat het toestel over maar liefst 64 gigabyte aan interne opslagcapaciteit zal beschikken en daarnaast ook nog een MicroSD geheugenkaartslot aanwezig zal zijn.

Net als de LG G4 krijgt de LG V10 zogenaamde 'back-buttons' zodat de voorzijde en de zijkanten van de smartphone geheel vrij van knoppen blijven. Nieuw belooft de vingerafrukscanner te gaan worden die LG net als Sony in de aan/uit-toets wil gaan wegwerken.

Aankondiging

Op 1 oktober zal blijken wat LG daadwerkelijk in petto heeft en of het toestel wat LG gaat presenteren inderdaad de titel 'ultra high-end smartphone' waardig is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie