Slider-smartphone met Android van Blackberry heet 'Priv'

24-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De slider-smartphone van Blackberry die draait op het Android besturingssysteem, gaat luisteren naar de naam 'Priv'. Tot nu toe was het toestel bekend onder haar codenaam 'Venice'.

Tech-insider Evan Blass meldt op Twitter dat de het BlackBerry toestel dat nu bekend is onder haar codenaam 'Venice' uiteindelijk 'Priv' gaat heten. Naast Blass bevestigt ook de BlackBerry fansite N4BB dat 'Priv' de uiteindelijke naam is voor de Blackberry Venice.

Op Android draaiende BlackBerry Priv met uitgeschoven QWERTY toetsenbord
Op Android draaiende BlackBerry Priv met uitgeschoven QWERTY toetsenbord

Sinds BlackBerry CEO John Chen begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een prototype van een nieuwe BlackBerry smartphone uit zijn zak trok met een uitschuifbaar toetsenbord, wordt al geroddeld en gespeculeerd de Blackberry Venice. De informatie dat de BlackBerry Venice uiteindelijk 'Priv' gaat heten, is een signaal dat de introductie van het toestel naderbij komt.

Bekend is dat de BlackBerry Priv de eerste smartphone gaat worden die draait op het Android besturingssysteem. De afgelopen maanden zijn al diverse foto's en renders verschenen die dit bewijzen. Blackberry zou met het toestel willen gaan bewijzen dat het BlackBerry platform veilig genoeg is om ook op Android te gebruiken.

Naast Android krijgt de BlackBerry 'Priv' Slider volgens de nu beschikbare gegevens een behoorlijk groot beeldscherm van 5,4 inch in diameter en kent het beeldscherm een QHD / 2K beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). Daarmee mag de smartphone zich naar huidige maatstaven met recht een 'high-end smartphone' noemen.

Maar niet alleen het beeldscherm is 'high-end'. Volgens de nu beschikbare informatie zal de 'Prive' aangedreven gaan worden door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een 64-bit hexa-core processor die ook gebruikt wordt in de LG G4. De BlackBerry Priv zou 3 gigabyte aan werkgeheugen hebben.

Om het verhaal helemaal compleet te maken zal BlackBerry Priv aan de achterzijde een 18-megapixelcamera gaan krijgen. Aan de voorzijde zou het toestel voorzien zijn van een 5-megapixelcamera.

Met haar specificaties past de BlackBerry Priv met moeiteloos in het rijtje tussen de Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z3+ en HTC One M9. Wanneer de geruchten kloppen dat de BlackBerry 'Priv' Slider ook nog eens op Android draait, zou deze smartphone wel eens de voorzichtige come-back van BlackBerry kunnen markeren.

De BlackBerry Priv wordt waarschijnlijk eind dit jaar door BlackBerry op de markt gebracht. Helaas is de kans ook aanwezig dat het toestel alleen in de Verenigde Staten uitgebracht gaat worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10