LG bevestigt tweede beeldscherm in LG V10 middels teaser

LG bevestigt tweede beeldscherm in LG V10 middels teaser

24-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG heeft op Youtube een video geplaatst waarin het bedrijf enkele hints geeft over het toestel dat LG op 1 oktober gaat presenteren. De video bevestigt dat het toestel over twee beeldschermen beschikt.

Onlangs is bekend geworden dat LG op 1 oktober in New York een grote aankondiging gaat doen. Waarschijnlijk gaat LG tijdens dit event de lang verwachte 'ultra high-end smartphone' presenteren die LG begin dit jaar al beloofde. In de aanloop naar de aankondiging op 1 oktober wordt steeds meer duidelijk wat LG op 1 oktober gaat presenteren. Het toestel wat gaat komen is volgens de nu beschikbare informatie de 'LG V10'. In de aanloop naar de presentatie van de LG V10 heeft LG op Youtube een video gepubliceerd met daarin enkele hints over het toestel.

Tweede beeldscherm

Al sinds begin deze maand is bekend dat de LG V10 naast haar reguliere 5,7 inch grote beeldscherm met een QHD / 2K resolutie ook beschikt over een tweede beeldscherm. De bovenstaande teaser-video bevestigt het gebruik van een tweede beeldscherm in de LG V10. In een eerder uitgelekte render was dit tweede beeldscherm ook al zichtbaar.

Boven het normale beeldscherm heeft LG in de V10 een klein extra beeldscherm geplaatst. Waarschijnlijk gaat LG dit beeldschermp gebruiken voor het tonen van notificaties, als een soort 'news ticker'. Ook ligt het voor de hand dat dit beeldscherm gebruikt gaat worden als 'snelstart-scherm' waarmee apps direct geöpend kunnen worden op het hoofdscherm.

Groot voordeel van een klein beeldscherm als deze, is dat deze aanzienlijk minder energie verbruikt dan het grote beeldscherm. Door notificaties op het kleine beeldscherm te tonen, hoeft het grote beeldscherm niet telkens aangezet te worden. Op die manier is de LG V10 waarschijnlijk in staat een behoorlijk energiebesparing te realiseren.

High-end specificaties

Op cameragebied is bekend dat de LG V10 een primaire camera met een resolutie van 16-megapixel heeft. Waarschijnlijk zijn opties als optische beeldstabilisatie en laser auto-focus ook aanwezig. Aan de voorzijde van het toestel zou daarnaast een 5-megapixel front-camera aanwezig zijn. In de teaser video is zelfs een tweede oogje zichtbaar aan de voorzijde. Of het hier gaat om een extra cameralens of om een bepaalde sensor is nog niet bekend.

De LG V10 wordt waarschijnlijk net als de LG G4 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een zogenaamde 'hexa-core processor' die bestaat uit 6 kernen. Daarbij beschikt de smartphone vrijwel zeker over 3 gigabyte werkgeheugen. Verder wordt gesuggereerd dat het toestel over maar liefst 64 gigabyte aan interne opslagcapaciteit zal beschikken en daarnaast ook nog een MicroSD geheugenkaartslot aanwezig zal zijn.

Net als de LG G4 krijgt de LG V10 zogenaamde 'back-buttons' zodat de voorzijde en de zijkanten van de smartphone geheel vrij van knoppen blijven. Nieuw belooft de vingerafrukscanner te gaan worden die LG net als Sony in de aan/uit-toets wil gaan wegwerken.

Aankondiging

Op 1 oktober zal blijken wat LG daadwerkelijk in petto heeft en of het toestel wat LG gaat presenteren inderdaad de titel 'ultra high-end smartphone' waardig is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10