Samsung brengt Gear VR dit najaar naar het grote publiek

25-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft de eerste consumentenversie van haar Gear VR onthuld. Na twee ontwikkelaarsversies van de Gear VR brengt Samsung in november haar verbeterde Gear VR daadwerkelijk op de markt.

Al sinds de IFA vorig jaar is bekend dat Samsung inzet op Virtual Reality. In september vorig jaar kondigde Samsung samen met VR pionier 'Oculus' op de IFA aan dat Samsung zou gaan komen met een Virtual Reality bril. Tot op heden is de virtual reality bril van Samsung, de Gear VR, nog niet in de winkels verschenen, maar daar komt eind dit jaar verandering in, zo heeft Samsung bekendgemaakt.

Samsung onthult consumentenversie van Samsung Gear VR
Samsung onthult consumentenversie van Samsung Gear VR

Na de eerste Innovator Edition van de Gear VR uit september 2014 en de tweede Innovator Edition van de Gear VR die in maart van dit jaar op het Mobile World Congress werd gepresenteerd, is het nu tijd geworden voor de eerste consumentenversie van de Gear VR. De eerste en tweede Innovator Edition van de Gear VR waren voor testers en ontwikkelaars om niet alleen de gebruikservaring van de Gear VR te verbeteren, maar ook om voldoende 'Virtual Reality content' beschikbaar te hebben zodra de Gear VR op de markt zou komen.

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Gear VR medio november in Nederland in de winkels zal komen te liggen. Het apparaat heeft een verkoopadviesprijs van slechts 99 euro gekregen en kan gebruikt worden met de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge+ en Samsung Galaxy Note 5. De Super AMOLED beeldschermen met een 2K / QHD beeldschermresolutie van deze toestellen zorgen volgens Samsung voor een ongekend mooie VR ervaring.

Ten opzichte van de laatste Innovator Edition van de Gear VR heeft Samsung nog diverse verbeteringen doorgevoerd aan haar virtual reality bril. De consumentenversie van de Samsung Gear VR is 22 procent lichter dan de Gear VR Innovator Edition. Het dragen van de VR bril is volgens Samsung comfortabeler geworden door een schuimlaag en ook is het touchpad is volgens Samsung verbeterd. Op deze manier heeft de gebruiker volgens Samsung meer controle terwijl hij geniet van films, games, 360 graden video's en al het andere dat beschikbaar is op de Gear VR.

 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10