'Samsung Galaxy S7 wordt twee maanden eerder gepresenteerd'

'Samsung Galaxy S7 wordt twee maanden eerder gepresenteerd'

25-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Koreaanse media melden dat Samsung van plan is de Samsung Galaxy S7 twee maanden eerder dan normaal te gaan presenteren en uitbrengen.

Zuid Koreaanse media melden op basis van bronnen binnen Samsung dat de Samsung Galaxy S7 volgend jaar maar liefst twee maanden eerder gepresenteerd en uitgebracht zal gaan worden dan de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge dit jaar. Als de informatie klopt, zou dat betekenen dat Samsung de Galaxy S7 mogelijk al in januari 2016 gaat presenteren en in februari 2016 in de winkels gaat leggen.

De huidige Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge werden begin maart van dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd en zijn sinds 10 april wereldwijd verkrijgbaar. Wanneer de informatie van de Koreaanse media klopt, dan is de kans groot dat Samsung de Galaxy S7 volgend jaar tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gaat presenteren. Deze grote Amerikaanse beurs vindt traditioneel in de eerste week van januari plaats.

De vervroegde komst van de Samsung Galaxy S7 is mogelijk ook een logische verklaring voor het feit dat de afgelopen weken al zoveel geruchten en details over het nieuwe toestel van Samsung zijn opgedoken. In afgelopen jaren werden geruchten over het nieuwe paradepaardje van Samsung doorgaans pas vanaf november enigszins serieus. De geruchtenstroom met aannemelijke geruchten en details is dit jaar daarmee ook twee maanden eerder dan normaal op gang gekomen. Zo dook deze week al een benchmark op waarin de prestaties van de nieuwe Samsung Galaxy S7 in beeld werden gebracht.

Al opvallend veel details van de Samsung Galaxy S7 uitgelekt

Begin deze maand lekte al uit dat Samsung de nieuwe Galaxy S7 ontwikkelt onder de codenaam 'Project Lucky'. De huidige Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werden destijds ontwikkeld onder de codenaam 'Project Zero'. De codenaam 'Lucky' verwijst direct naar de naam 'Galaxy S7' die Samsung's volgende vlaggenschip gaat krijgen. Bijna over de hele wereld staat immers het cijfer 7 bekend als het getal voor geluk.

Naast uitvoeringen met de Qualcomm Snapdragon 820 processor test Samsung de Samsung Galaxy S7 momenteel naar verluidt ook met een Exynos 8 processor. Hoewel de eerste benchmarks dit nog niet goed laten zien, zal de Exynos 8 processor waarschijnlijk een 64-bit octa-core processor met een snelheid van 2,3 GHz gaan worden.

Samsung heeft dit jaar behoorlijk wat kritiek gekregen op het feit dat de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, de Samsung Galaxy Note 5 en ook de Samsung Galaxy S6 Edge+ geen geheugenkaartslot meer hebben. Daardoor zijn gebruikers verplicht eventueel een duurder model aan te schaffen met meer interne opslagcapaciteit, terwijl het extra bedrag wat hiervoor betaalt moet worden niet in verhouding staat tot de prijs van een vergelijkbare geheugenkaart. Volgens recente geruchten zal Samsung haar nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge weer gaan voorzien van een MicroSD geheugenkaartslot.

Tot slot wordt gespeculeerd dat de Galaxy S7 waarschijnlijk voorzien gaat worden van een 20-megapixel ISOCELL camera. Deze camera wordt ontwikkeld onder de projectnaam 'All Lens Cover'. Wat hiermee bedoeld wordt is momenteel nog niet geheel duidelijk, al zou het kunnen suggereren dat de Galaxy S7 een (automatisch) afsluitbare lens krijgt of wellicht de mogelijkheid krijgt om additionele lenzen aan de Galaxy S7 te koppelen.

Bron: Etoday (Google Translate)
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie