BlackBerry CEO onthult BlackBerry Priv op Canadese televisie

BlackBerry CEO onthult BlackBerry Priv op Canadese televisie

28-09-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


BlackBerry CEO John Chen heeft op het Canadese TV station Business News Network de BlackBerry Priv min of meer onthuld. In een interview toont Chen de nieuwe smartphone en geeft diverse details over het toestel. Een officiële introductie moet nog volgen.

Dat BlackBerry binnenkort gaat komen met de 'BlackBerry Priv' is al lang geen verrassing meer. Al sinds maart van dit jaar, toen BlackBerry CEO John Chen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een prototype van het toestel uit zijn zak trok tijdens een persconferentie, wordt al geroddeld en gespeculeerd over de smartphone. Lange tijd stond het toestel bekend onder haar werknaam 'Venice'. Vorige week is bekend geworden dat de smartphone luistert naar de naam 'Priv'.

BlackBerry CEO John Chen heeft dit weekend voor de Canadese televisie de BlackBerry Priv al een feitelijke vooraankondiging gegeven. Chen toonde bij het Canadese TV station Business News Network het toestel voor de camera en gaf diverse details over de smartphone.

De BlackBerry Priv wordt BlackBerry's eerste smartphone die zal draaien op het Android besturingssysteem, zo is ook in de beelden duidelijk zichtbaar. BlackBerry heeft op het eerste gezicht gekozen voor een relatief kale Android versie. Wel heeft BlackBerry diverse apps standaard geínstalleerd die de privacy alsmede de veiligheid van de Android smartphone moet garanderen. De BlackBerry Priv zal naar verwachting vooral op de zakelijke markt gericht gaan worden.

Bijzonder detail dat goed zichtbaar is in de video van Business News Network is dat de BlackBerry Priv net als de Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+ een beeldscherm heeft dat over de twee randen van het toestel is gebogen. Tijdens de uitzending stelde Chen dat het beeldscherm van de BlackBerry Priv een diameter van 5,5 inch heeft, eerdere geruchten spraken nog over een beeldscherm van 5,4 inch.

Een andere bijzondere eigenschap, die al maanden bekend is, toonde John Chen ook in de uitzending van Business News Network: het uitschuifbare toestenbord. De BlackBerry Priv is namelijk uitgevoerd als een 'slider smartphone' en heeft naast haar 5,5 inch grote beeldscherm ook een uitschuifbaar volledig QWERTY toetsenbord. Vandaag de dag zijn dit soort smartphones uniek en zeldzaam geworden.

Verder liet Chen zich ook kort uit over de processor waarop de BlackBerry Priv draait. Volgens Chen maakt het toestel gebruik van 'de laatste' Qualcomm processor. Om welke processor het precies gaat is daarmee niet duidelijk geworden. Volgens de geruchten draait het toestel op een Qualcomm Snapdragon 808 processor, een 64-bit hexa-core processor die ook gebruikt wordt in de LG G4. De BlackBerry Priv zou 3 gigabyte aan werkgeheugen hebben.

In de uitzending is Chen niet ingegaan op de camera's van de BlackBerry Priv. Volgens het geruchtencircuit heeft BlackBerry het toestel aan de achterzijde voorzien van een 18-megapixelcamera en aan de voorzijde van een 5-megapixelcamera. Ook van de camera's heeft het geruchtencircuit hoge verwachtingen aangezien BlackBerry smartphones traditioneel op cameragebied ook erg goed presteren.

In de uitzending van Business News Network liet Chen weten dat de BlackBerry Priv nog voor het eind van dit jaar officieel gepresenteerd zal gaan worden en daarna op 'belangrijke markten' in de winkels wil gaan leggen. Om welke landen het gaat is nog niet bekend. Al langer stellen geruchten dat BlackBerry de BlackBerry Priv vooral gaat richten op de Verenigde Staten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie