LG onthult eerder uitgelekte LG V10

01-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft afgelopen nacht haar eerste toestel in de zogenaamde 'V-serie' gepresenteerd. De eerder uitgelekte LG V10 is voorzien van twee beeldschermen en heeft een ongekend sterke schokbestendige behuizing.

Na weken van geruchten heeft LG afgelopen nacht in haar thuisland Zuid Korea de LG V10 officieel onthuld. Dat het toestel er aan zat te komen was geen verrassing. Meerdere keren zijn afbeeldingen en details van de smartphone in de afgelopen weken uitgelekt. Daarnaast plaatste LG zelf ook enkele 'teasers' op internet met hints over het toestel.

LG V10 officieel onthult in Zuid Korea
LG V10 officieel onthult in Zuid Korea

De LG V10 blijkt een zeer robuuste smartphone te zijn. Het toestel is gemaakt van een stevige soort roestvrij staal afgewerkt met rubberen elementen voor extra grip en stootbestendigheid. Volgens LG is het toestel door een onafhankelijke partij getest op valbestendigheid. Tijdens de valtests liet men het toestel onder diverse hoeken vanaf een hoogte van 1,20 meter vallen. Al deze tests wist het toestel te overleven.

Twee beeldschermen

Maar het is niet alleen de stevigheid en de roestvrijstalen behuizing die de LG V10 bijzonder maakt. Het toestel is namelijk naast haar 5,7 inch grote QHD / 2K beeldscherm ook nog eens voorzien van  een tweede rechthoekig beeldscherm van 2,1 inch met een resolutie van 1040 x 160 pixels. Dit tweede beeldscherm is boven het reguliere beeldscherm geplaatst en wordt als 'notificatiescherm' gebruikt. Een klein beeldscherm verbruikt namelijk aanzienlijk minder energie dan een groot beeldscherm.

De toepassingen van dit beeldscherm zijn eindeloos. Zo kannen in stand-by op dit beeldscherm notificaties en berichten gelezen worden. Maar ook wanneer het grote beeldscherm in gebruik is voor bijvoorbeeld het kijken naar een video, kunnen notificaties op het kleine beeldscherm in beeld gebracht worden. Het kleine beeldscherm kan daarnaast ook gebruikt worden voor bedieningselementen of het snel starten van applicaties.

De LG V10 heeft een 16-megapixelcamera
De LG V10 heeft een 16-megapixelcamera

3 camera's

Naast het tweede beeldscherm zijn maar liefst twee 5-megapixel frontcamera's in de LG V10 terug te vinden. Hiermee wil LG het mogelijk maken om 'breedbeeld selfies' te kunnen maken. De software in de smartphone legt de foto's die door beide camera's gemaakt worden automatisch over elkaar heen waardoor breedbeeld foto's ontstaan.

Aan de achterzijde van de smartphone is een dezelfde 16-megapixelcamera te vinden die ook is gebruikt in de LG G4. De camera beschikt onder andere over optische beeldstabilisatie. Laser autofocus, zoals op de LG G4, lijkt ook aanwezig te zijn in de LG V10, zo valt op te maken uit de afbeeldingen van de LG V10.

De technische kant

Onder de motorkap van de LG V10 draait eveneens dezelfde processor als in de LG G4 en de eerder deze week gepresenteerde LG Nexus 5X: de Qualcomm Snapdragon 808 processor. Dit is een zogenaamde 'hexa-core processor' bestaande uit een snelle 1,8 GHz dual-core processor en een energiezuinige 1,4 GHz quad-core processor. De procerssor heeft maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen tot haar beschikking. Voorts is de smartphone standaard al voorzien van 64 gigabyte interne opslagcapaciteit. Daarbij is ook nog een MicroSD kaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 2 terrabyte.

Waarschijnlijk niet voor Europa

LG heeft bekend gemaakt dat de LG V10 later deze maand in Zuid Korea in de winkels zal komen te liggen. Later zal het toestel ook in de Verenigde Staten, China en diverse andere landen in Azië, Latijns Amerika en het midden oosten uitgebracht gaan worden. LG heeft het niet over een Europese release van de smartphone, waarmee het onwaarschijnlijk lijkt dat de LG V10 ook in Nederland uitgebracht zal gaan worden. Dit vermoeden wordt onderstreept door het feit dat LG Benelux gisteren een persbijeenkomst heeft georganiseerd en daar met geen enkel woord heeft gesproken over de LG V10.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10