'Samsung stopt met verkoop goedkope telefoons en smartphones'

'Samsung stopt met verkoop goedkope telefoons en smartphones'

02-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung gaat naar verluidt in Nederland en diverse omringende landen stoppen met de verkoop van goedkope mobiele telefoons en smartphones. Samsung zou dit doen om haar imago te verbeteren.

Meerdere bronnen van Android World, die door de website als betrouwbaar worden bestempeld, melden onafhankelijk van elkaar dat Samsung per 1 november gaat stoppen met de verkoop van goedkope mobiele telefoons en smartphones in zowel Nederland als omringende landen. Aanleiding voor de keuze zou zijn dat Samsung imagoschade leidt met deze goedkope toestellen.

Alle toestellen met verkoopadviesprijzen onder de 150 euro worden in de komende maanden uitgefaseerd. Voorraden die in Nederland nog beschikbaar zijn worden de komende tijd nog uitverkocht maar niet meer aangevuld. Hetzelfde beleid zou Samsung in omringende landen toepassen om zogenaamde 'grijze import' (een fenomeen waarbij vooral webwinkels smartphones uit het buitenland betrekken), tegen te gaan.

Ook uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Samsung vaak negatief wordt beoordeeld door consumenten op basis van haar goedkopere smartphones. Vanwege de goedkopere hardware die Samsung voor deze smartphones moet gebruiken, leveren deze toestellen vaak niet de prestaties en gebruikservaring die consumenten van een smartphone verwachten. 

Naast de verkoopstop van goedkope smartphones, gaat Samsung naar verluidt ook stoppen met de verkoop van reguliere mobiele telefoons. Samsung heeft nog enkele van dit soort modellen in haar assortiment zitten.

Samsung kan de berichtgeving van Android World op dit moment bevestigen noch ontkennen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10