Vodafone maakt 4G netwerk geschikt voor uitsturen NL-Alert bericht

Vodafone maakt 4G netwerk geschikt voor uitsturen NL-Alert bericht

05-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


In navolging van KPN is nu ook het 4G netwerk van Vodafone geschikt voor het uitsturen van NL-Alert berichten. Providers moeten voor 1 december NL-Alert ondersteunen op hun 4G netwerken.

Vodafone heeft vandaag bekend gemaakt dat de provider nu ook NL-Alert berichten kan uitsturen op haar 4G netwerk. De Nederlandse overheid en providers waren al met elkaar overeengekomen dat het voor 1 december van dit jaar mogelijk moest zijn om ook over 4G netwerken NL-Alert berichten te versturen aangezien steeds meer Nederlanders van deze nieuwe netwerken gebruik maken.

Al sinds de introductie van NL-Alert in 2012 is er veel kritiek op de dienst. In beginsel boden slechts een select aantal smartphones ondersteuning voor NL-Alert. Later bleek ook dat NL-Alert alleen op de 2G en 3G netwerken van mobiele aanbieders werkte.

Ondertussen ondersteunen de meeste nieuwe smartphones NL-Alert. Ook moet voor 1 december van dit jaar alle Nederlandse 4G netwerken geschikt zijn voor het uitsturen van een NL-Alert bericht. KPN maakte het in juni al mogelijk om NL-Alert berichten te versturen via haar 4G netwerk.

De Nederlandse overheid heeft de afgelopen tijd al diverse malen NL-Alert ingezet bij calamiteiten waarbij ook de sirene ingezet werd. Via NL-Alert kan de overheid tekstberichten sturen naar mobiele telefoons in een bepaalde omgeving om burgers informatie en advies te geven over de calamiteit.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie