Nieuwe Microsoft Lumia 950 en 950 XL transformeren voor 100 euro extra in een computer

12-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De vorige week gepresenteerde Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn twee revolutionaire smartphones. Middels het zogenaamde 'Continuum-dock' kunnen beide smartphones transformeren in een volwaardige computer. Dit Continuum-dock gaat naar verluidt ongeveer 100 euro kosten.

Met de vorige week gepresenteerde Microsoft Lumia 950 en Microsoft Lumia 950 XL gaan de grenzen tussen smartphones en computers letterlijk verdwijnen. Beide smartphones draaien direct uit de doos op het nieuwe Windows 10 besturingssysteem en kunnen dankzij de zogenaamde 'Continuum-dock' accessoire aangesloten worden op een beeldscherm, toetsenbord en muis waarmee een volwaardige computer ontstaat.

Microsoft Coninuum-dock voor de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL
Microsoft Coninuum-dock voor de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL

Dit 'Continuum-dock' gaat in de Verenigde Staten 99 dollar kosten, zo heeft een woordvoerder van Microsoft gemeld tegenover Computerworld. Wat het dock in Europa gaat kosten is nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat Microsoft dezelfde prijs in euro's gaat hanteren. Daarmee zal het dus mogelijk gaan worden om voor circa 100 euro extra een Lumia 950 en Lumia 950 XL te laten transformeren in een computer.

Het nieuwe Windows 10 besturingssysteem is in staat om zichzelf aan te passen aan het apparaat waar het op draait. Feitelijk komt het er op neer dat Windows 10 smartphones op dezelfde Windows versie draaien als tablets, laptops en computers. Daarmee is Windows 10 dus ook in staat om te transformeren in de volwaardige computer- en laptopversie van Windows op het moment dat op een smartphone een beeldscherm, muis en toetsenbord wordt aangesloten.

Met een Lumia 950 en Lumia 950 XL hebben toekomstige gebruikers dus feitelijk niet alleen een smartphone in de broekzak zitten, maar ook een hele compacte computer. De rekenkracht van de Lumia 950 en Lumia 950 XL is meer dan voldoende om alle gemiddelde PC taken en programma's te kunnen verwerken.

Microsoft Lumia 950 (links) en Microsoft Lumia 950 XL (rechts)
Microsoft Lumia 950 (links) en Microsoft Lumia 950 XL (rechts)

Prijs en beschikbaarheid Lumia 950 en Lumia 950 XL

Microsoft Benelux heeft nog geen uitspraken gedaan wanneer de nieuwe Lumia 950 en Lumia 950 XL in Nederland uitgebracht zullen gaan worden. Ook de prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt. Microsoft Duitsland heeft bekend gemaakt dat de toestellen in Duitsland vanaf december in de winkels komen te liggen. De Lumia 950 gaat daar 599 euro kosten, de Lumia 950 XL krijgt daar een verkoop adviesprijs van 699 euro. Het ligt voor de hand dat Microsoft in de Benelux ongeveer dezelfde prijzen en introductiemoment gaat hanteren.

Meer informatie en alle specificaties van de Lumia 960 en Lumia 950 XL zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's. Voorts is het onderaan deze pagina mogelijk om uzelf in te schrijven voor de herinneringsservice van GSM Helpdesk. Daarmee wordt u direct op de hoogte gebracht zodra het toestel van uw keuze in Nederland in de winkels wordt gespot.

Microsoft Lumia 950 overzichtspagina
Microsoft Lumia 950 XL overzichtspagina
Laatste Nieuws3 Reacties
Jordy Schutten plaatste dit 13 okt 2015

Een Snapdragon 808 is geen X86 ondersteunende CPU. Met andere woorden het is een soort RT versie van Windows en je zult hierop geen van alle programma's kunnen draaien die je zou willen.. Omdat die geschreven zijn voor X86.

Dus je zult hooguit wat apps uit de App Store van de telefoon kunnen draaien...

Check je feiten voordat je maar zo een paar leugens opschrijft redactie...

Jordy Schutten plaatste dit 15 okt 2015

@Jordy En daar zit internetten, office ed bij. Dus inderdaad als een PC kunnen gebruiken. Dus zo Klop het wel.

het is niet dezelfde versie.... het is een uitgerekte versie met een muis interface dat er uitziet als windows 10 op de pc... een pc is altijd nog een x86 systeem bij mij en velen anderen..

vind het jammer dat microsoft hier voor kiest.. als ze nu eens x86 inbouwen in een telefoon, wat prima mogelijk is.. dan winnen ze de markt... (en mij)

Henk Janssens plaatste dit 13 okt 2015

@Jordy En daar zit internetten, office ed bij. Dus inderdaad als een PC kunnen gebruiken. Dus zo Klop het wel.

Geef ook je reactie